Sakarya

Sakarya'dan Bayırbucak Türkmenlerine yardım

15:59 08 Ocak 2016
Sakarya'dan Bayırbucak Türkmenlerine yardım

İHH tarafından başlatılan yardım kampanyası kapsamında toplanan battaniyelerin yüklendiği tır, bölgeye gönderildi

 Sakarya'da, İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfının,  Serdivan Belediyesinin desteğiyle başlattığı yardım kampanyası kapsamında toplanan bir tır battaniye, Bayırbucak Türkmenlerine gönderildi.

Serdivan Belediyesi önünde düzenlenen törende konuşan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, yardımların bir an önce bölgeye ulaştırılması için gayret gösterdiklerini söyledi.

Türkmenlerin mağduriyetlerinin giderilmesine katkı vermek istediklerini anlatan Alemdar, "Bir saat elektrik gidince kıyameti kopardığımız bir dönemde, orada karın altında soğukta yaşayan yavrularımıza, soydaşlarımıza inşallah bir katkımız olur. İnşallah bölgedeki gözyaşı, katliamlar, zulümler ve savaşlar bir an önce biter. Yeniden huzurun ve kardeşliğin sağlandığı barış ortamının oluşması için dua ediyoruz" diye konuştu.

İHH Sakarya Şube Başkanı Sebahattin Aydın da kampanya kapsamında Sakarya'dan Türkmenlere 9'uncu yardım tırını gönderdiklerini dile getirdi. 

Son kampanyada sadece battaniye toplandığını belirten Aydın, "Yardım çalışmalarımız devam edecek. Bölgede yoğun kış şartlarından dolayı ciddi manada ihtiyaçlar var. Halkımızı kampanyalarımıza katılmaya davet ediyoruz" ifadesini kullandı.

Duaların ardından yardım tırı hareket etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.