Sakarya

Akademisyenlerin bildirisine tepkiler

12:50 20 Ocak 2016
Akademisyenlerin bildirisine tepkiler

Sakarya Muhtarlar Federasyonu, "Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi"nin yayımladığı bildiriyi kınadı.

Federasyon Başkanı Erdal Erdem, yaptığı yazılı açıklamada, açıklamayı yapanların terör örgütünün sıradan bir sempatizanı ve söz konusu metnin de onların kaleminden çıkmış terör manifestosu niteliğinde olduğunu belirtti.

Açıklamanın her kelimesinin ihanet içerdiğini ifade eden Erdem, şunları kaydetti:

"Açıklamada operasyonların, uluslararası hukukun terörist kabul ettiği bir örgüte karşı gerçekleştirildiğine dair en ufak bir kayıt söz konusu değildir. Bilimselliğin temel unsuru olan neden-sonuç ilişkisini göz ardı eden, halkı iç çatışmaya sürükleyen, devletin hukuki mücadelesini yıpratmak isteyen, terör örgütüne 'nefes' aldırmayı amaçlayan bu bildiriyi yayınlayan sözde akademisyenleri nefretle kınıyoruz. Ülkesine ve ülkesinin yönetimine 'katil' veya 'katliam yapıyor' şeklindeki bakış açısı ve anlayış ne bilimselliğe ne de akademik özgürlüğe sığar. Bu, kabul edilebilir şey değil. Bu düpedüz sloganik siyasi söylemlerle ucuz işportacılık elde etmenin yoludur. Kendi devletine 'katliam yapıyor' şeklindeki çirkin söylemleri, bilimsellikle ve akademik özgürlükle bağdaştırmanın imkanı yoktur."

Bu bildiriyi kabul etmenin mümkün olmayacağını aktaran Erdem, devlet için "planlı kıyım" ve "katliam" gibi ifadelerin geçtiği böyle bir bildiriye imza atanların amacının millete ve devlete zarar vermek olduğunu vurguladı.

Erdem, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Devletimize karşı bu türden yaklaşımları asla kabul etmeyeceğimizi, gerekli hallerde vatanımız, bayrağımız, huzurumuz ve refahımız için göğsümüzü siper edeceğimizi buradan paylaşmak isteriz. Sakarya Muhtarlar Federasyonu, 16 ilçe dernek başkanları ve Sakaryalı muhtarlar olarak her aklı selim Türk vatandaşının olduğu gibi askerimizin ve polisimizin terör örgütüne karşı gerçekleştirdiği operasyonların yanında yer aldığımızı, bütün unsurlarıyla Türk milletinin birlik ve beraberlik içinde yaşaması için var gücümüzle mücadele edeceğimizi beyan ve taahhüt ederiz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.