Sakarya

SAÜ'lü öğrenciler için Ürdün'de tören düzenlendi

13:14 21 Ocak 2016
SAÜ'lü öğrenciler için Ürdün'de tören düzenlendi

Mevlana Değişim Programı kapsamında Ürdün'de öğrenim gören Sakarya Üniversitesi (SAÜ) İlahiyat Fakültesi öğrencileri için Zerqa Üniversitesi Rektörlüğü tarafından tören düzenlendi.

Zerqa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmoud Al-Wadi'nin himayesinde düzenlenen törene, Türkiye Cumhuriyeti Amman Büyükelçiliği Müsteşarı Emin Melih Tezel ve Yunus Emre Enstitüsü Amman Türk Kültür Merkezi Müdürü Yunus Emre Canbay katıldı.

Zerqa Üniversitesinde 2015-2016 öğretim yılı güz döneminde öğrenim gören 6'sı SAÜ İlahiyat Fakültesinden ve 9'u Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden 15 Türk öğrenci için düzenlenen törende konuşan Rektör Prof. Dr. Al-Wadi, ilmi yeterlilik ve liyakatlerini ispat eden Türk öğrencilerini mezun etmekten gurur duyduklarını belirterek, üniversitelerinin farklı ülkelerden öğrenci kabul ederek, ilmi açıdan gelişimlerine katkı sağlamak için çalıştığını ifade etti.

Zerqa Üniversitesinin yabancılar için dil öğretim merkezi kurduğunu aktaran Al-Wadi, Türk öğrencilere başarı dileklerini iletti.

Türkiye Cumhuriyeti Amman Büyükelçiliği Müsteşarı Emin Melih Tezel ise Zerqa Üniversitesine Türk öğrenciler için gösterdikleri çaba ve başarılı çalışmaları dolayısıyla teşekkür etti.

İki kardeş ülke arasında derin bağlar olduğunu ve bu tür faaliyetlerin Sakarya ve Marmara üniversiteleri ile Zerqa Üniversitesi arasında yapılan anlaşmalar çerçevesinde gerçekleştiğini ifade eden Tezel, üniversiteler arasındaki ilişkileri güçlendirmenin son derece önemli olduğunun altını çizdi.

Törende, Türk öğrenciler adına konuşma yapan SAÜ İlahiyat Fakültesi öğrencisi Sümeyye Atıcı da "Zerqa Üniversitesi idarecilerine ve hocalarına teşekkür ederim" dedi.

Bir dönem boyunca Zerqa Üniversitesinde öğrenim görmelerinin kendilerine çok faydası olduğunu belirten Atıcı, Ürdün halkını ve kültürünü yakından tanıma fırsatı bulduklarından dolayı da ayrıca bir mutluluk duyduklarını belirtti.

Türk öğrencilerin Zerqa Üniversitesindeki faaliyetleriyle ilgili slayt izletilmesinin ardından tören, Rektör Al-Wadi'nin öğrencilere başarı belgeleri ve ödüllerini takdim etmesiyle sona erdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.