Sakarya

Yurtta kış

12:12 24 Ocak 2016
Yurtta kış

Sakarya, Zonguldak ve Muğla'da soğuk hava etkisini sürdürüyor.

Sakarya'da etkili olan kar yağışı nedeniyle kapanan 64 köy yolundan 60'ı ulaşıma açıldı.

Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanı Ali Oktar, yaptığı açıklamada, kapalı köy yollarının açılması için çalışmaların aralıksız sürdüğünü belirtti.

Oktar, ekiplerin koordineli olarak çalıştığını belirterek, "Şehir merkezi ve diğer bölgelerde buzlanma riskine karşı tuzlama çalışmaları devam ediyor. Bunların yanı sıra kar temizleme çalışmaları, ilçe belediyelerimiz iş birliğiyle sürüyor. Vatandaşlarımızın herhangi bir mağduriyet yaşamaması için görevimizin başındayız" ifadelerini kullandı.

- Zonguldak

Zonguldak'ta etkisini sürdüren kar yağışı nedeniyle 18, Kozlu'da 20, Kilimli'de 2, Devrek'te 30, Ereğli'de 56, Alaplı'da 35, Çaycuma'da 6 ve Gökçebey'de 5 köyle ulaşım sağlanamıyor.

İl Özel İdaresine bağlı İmar ve Kentsel İyileştirme Müdürlüğü ekipleri, 30 iş makinesiyle kapalı köy yollarının açılmasına yönelik çalışmalarını sürdürüyor.

Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, kar kalınlığının yüksek kesimlerde 1 metreye ulaştığını, yağışların yarın da devam edeceğine dikkati çekerek, buzlanma ve don riskine karşı vatandaşları uyardı.

- Muğla

Muğla'da Karabağlar Yaylası mevkisi ve Düğerek Mahallesinde soğuk hava nedeniyle tarlalarda suların ulaştığı alanlar ile derelerden akan sular buz tuttu.

Kent merkezindeki süs havuzları donarken, Muğla Büyükşehir Belediyesi ekipleri Yılanlı mevkisinde buzlanma nedeniyle çalışma yaptı.

Bazı vatandaşların araçlarının soğuktan çalışmadığı görüldü.

Bu arada buz pistini andıran tarlalar ve derelere güneşin yansıması farklı görüntüler oluştururdu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.