Sakarya

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Üstün:

22:51 24 Ocak 2016
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Üstün:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Sefer Üstün, "Hükümet, terörle mücadeleyi kararlı şekilde devam ettirecek. Aynı zamanda yeniden inşa çerçevesinde kucaklaşma ve kardeşlik adımlarını da birlikte atacağız" dedi.

AK Parti Ferizli İlçe Teşkilatı Danışma Toplantısı'nda konuşan Üstün, hükümetin 1 Kasım seçimlerinde millete verdiği tüm sözleri yerine getirdiğini söyledi.

AK Parti'nin hizmet yaparken aynı zamanda terörle mücadele ettiğini vurgulayan Üstün, "Şu anda Doğu'da, özellikle Sur, Cizre ve Silopi'de çok ciddi çatışma ortamı var. Allah, asker ve polisimize güç kuvvet versin. Hükümet, terörle mücadeleyi kararlı şekilde devam ettirecek. Aynı zamanda yeniden inşa çerçevesinde, kucaklaşma ve kardeşlik adımlarını da birlikte atacağız" diye konuştu.

Düzenli olarak her hafta 14 AK Parti Genel Başkan Yardımcısının bir ile gideceğini, sonraki aşamada da bakanların ziyaretleri olacağı bilgisini veren Üstün, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bunlar daha çok hizmet odaklı olacak. Oralarda ne yapabiliriz, ona bakacağız. Terörün sona erdirilmesiyle birlikte Sur'da ve diğer ilçelerdeki sorunlar, hızlı bir şeklide çözüme kavuşturulacak. Başta Sur ilçesi olmak üzere, terörden zarar görmüş bütün ilçeler tekrar ayağa kaldırılacak. Kentsel dönüşümünden tutun da her şey yeniden inşa edilecek. Yeniden insanlarımızın gönüllerine girilecek, kazanılacak. Zaten oradaki Kürt kardeşlerimiz bir defa PKK'dan, terörden nefret eder hale gelmiştir. HDP ile de aralarına artık mesafe koymuşlar. Şimdi bizim o kardeşlerimizi kucaklamamız ve onların gönüllerini bu manada almamız gerekiyor."

Büyükşehir belediye başkanlarının oradaki belediyelerle kardeş belediye oluşturarak yardımda bulunacağını, ardından sivil toplum örgütlerinin de gideceğini belirten Üstün, "İlçe belediyeler de topladıkları yardım malzemesini götürsün. Bizler de katılalım. Bu verdiklerimiz çok kıymetli olacaktır. Bir çocuğumuzun gönlünden verdiği 1 lira günlerce konuşuldu. Bu çok önemli. Böyle bir olayın projemizde gerçekleşmesini arzu ediyoruz" şeklinde konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.