Sakarya

MARKA 2016 Yılı Mali Destek Çağrısı Tanıtım Toplantısı

13:18 25 Ocak 2016
MARKA 2016 Yılı Mali Destek Çağrısı Tanıtım Toplantısı

Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) 2016 Yılı Mali Destek Çağrısı Tanıtım Toplantısı yapıldı.

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası'nda (SATSO) düzenlenen toplantıda konuşan MARKA Genel Sekreteri Mustafa Ayhan, Doğu Marmara'nın Türk sanayisi açısından stratejik öneme sahip olduğunu, bölgenin adeta Türkiye'nin üretim üssü niteliği taşıdığını söyledi.

İstanbul Sanayi Odası'nın (İSO) hazırladığı Türkiye'nin 500 büyük sanayi kuruluşu 2014 yılı sıralamasında, Doğu Marmara'dan 126 sanayi kuruluşunun bulunduğuna işaret eden Ayhan, bölgede faal durumda olan bin 60 kuruluşta yaklaşık 110 bin kişinin istihdam edildiğini kaydetti.

Ayhan, "Türkiye'nin en büyük liman bölgesi Doğu Marmara'nın ana karayolu, demiryolu ve çevresindeki havalimanlarıyla çok yüksek bir erişilebilirliğe sahip olması, ulusal ve uluslararası sanayi yatırımları açısından cazibesini daha da artırmaktadır" dedi.

Hedeflerin hayata geçirilmesi için her yıl çeşitli faaliyetler yaptıklarını anlatan Mustafa Ayhan, Avrupa Birliği (AB) fonlarının bölgede daha etkin kullanımı için proje yürütmeye devam edeceklerini, bölgedeki üniversiteler başta olmak üzere diğer kurumların da fonlarda daha etkin yer alması için destek sunacaklarını söyledi.

Toplantıya, Vali Hüseyin Avni Coş ve SATSO Meclis Başkanı Akgün Altuğ da katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.