Sakarya

Sakarya'da Uzun Çarşı projesi

16:08 04 Şubat 2016
Sakarya'da Uzun Çarşı projesi

Uzun Çarşı Derneği Başkanı Murat Uslu ve beraberindeki heyet, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu'nu ziyaret etti.

Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binası'nda gerçekleştirilen ziyarette konuşan Toçoğlu, Uzun Çarşı Yenileme Projesi'nin ihaleyi kazanan yüklenici firma yetkilileri ile kısa süre önce bir araya gelerek yol haritalarını belirlediklerini söyledi.

Toçoğlu, firma yetkililerine de projenin süresinin en büyük hassasiyetleri arasında yer aldığını belirterek, "Güvenlik konusunda da gereken ne varsa yapılması gerektiğini ifade etmiştik. Bu konuda karşılıklı mutabakata dayalı bir toplantımız olmuştu. Bugün de bölge esnafımızla hem önceki görüşmeden sonra aldığımız mesafe hem de projede izleyeceğimiz yol ile ilgili istişareler gerçekleştirdik. Esnafımızın görüşlerini aldık” diye konuştu.

Proje üzerinde detaylı bir çalışma yaptıklarını kaydeden Toçoğlu, esnafla yapılan görüşmelerde Uzun Çarşı’daki dönüşümün mart ayında başlaması fikrinin öne çıktığını ifade etti.

Toçoğlu, ayrıca gerçekleşecek çalışmalar sırasında yayaların zarar görmemesi için her türlü tedbirin alındığını, bu hususta maksimum bir çalışma disiplini izleneceğini esnaflara ilettiğini aktardı.

Yenileme projesinin hazır olduğunu ve kat konusundaki Anıtlar Kurulu onayının kısa süre içerisinde alınacağını dile getiren Toçoğlu, "“Biz mümkün olan en kısa zamanda çalışmaları başlatmak üzere hazır bir şekilde beklemekteyiz. Zeminde yer alacak motiflerden aydınlatma sisteminin ayrıntılarına kadar her bir adımı esnafımızla birlikte attık. Bölge esnafının mağdur edilmeyeceği bir çalışmayı şehrimize kazandıracağız. Sakarya için inşallah hayırlısı olacak" ifadesini kullandı.

Murat Uslu da Uzun Çarşı’da hizmet sunan esnaflar olarak tek isteklerinin çarşının daha güzel bir yer olmasını sağlamak olduğunu söyledi.



YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.