Sakarya

Yeni Şafak ve Yeni Akit gazetelerine yapılan eş zamanlı saldırı

14:29 11 Şubat 2016
Yeni Şafak ve Yeni Akit gazetelerine yapılan eş zamanlı saldırı

Türkiye Camii ve Kur'an Kursu Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Recep Kıyak ile İnsan Hakları Savunucuları Derneği (İHSD) Genel Başkanı Ali Akbaş, Yeni Akit ve Yeni Şafak gazetelerine düzenlenen silahlı ve molotofkokteylli saldırıyı kınadı.

Kıyak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Akit Medya Grubu ile Yeni Şafak gazetesi binalarına gece, kimliği belirsiz kişilerce saldırılar düzenlenmesinden büyük üzüntü duyduklarını söyledi.

İki gazetenin daha önce de saldırılar yaşadığını vurgulayan Kıyak, "Maksadı ne olursa olsun görevi kamuoyunu bilgilendirmek olan bu tür kuruluş ve diğer kurumlara yapılan saldırıları şiddet ve nefretle kınıyoruz. Saldırıların hiçbir gerekçesi olamaz" diye konuştu.

Kıyak, birtakım saldırılarla gazetelerin yayın politikasını yönlendirmeye çalışanların hiçbir zaman hedefine ulaşamayacağını ifade ederek, "Yeni Şafak gazetesi sahibi Ahmet Albayrak ve Yeni Akit gazetesi sahibi Mustafa Karahasanoğlu'na 'geçmiş olsun' dileklerimizi iletiyoruz. Faillerin bir an evvel yakalanıp yargı önünde hesap vermesini istiyoruz" dedi.

- İHSD Genel Başkanı Akbaş

İHSD Genel Başkanı Akbaş da yaptığı yazılı açıklamada, Yeni Akit ve Yeni Şafak gazetelerine düzenlenen saldırıları kınadı.

Bu tür saldırılarla özgür medyayı susturabileceklerini sananların büyük bir yanılgı içinde olduklarını belirten Akbaş, bu yayın kuruluşlarının arkasında halk olduğunu, halkın desteği devam ettikçe yayın hayatlarına devam edeceklerini ifade etti.

Basın ve düşünce özgürlüğü şampiyonlarının bu saldırılar karşısında suskun kalmalarının en az saldırı kadar vahim bir durum olduğunu vurgulayan Akbaş, şunları kaydetti:

"Sözüm ona düşünce ve basın özgürlüğü isteyenlerin, Yeni Akit ve Yeni Şafak gazetelerine yapılan saldırlara sesiz kalmaları, maskelerini düşürmüştür. Haberin, dış güçlerin güdümündeki tek tip piyon medyadan değil de özgür basın yayın organlarından alınması en doğal insan hakkıdır. Birleri, halkın kendi yayın organları dışında başka kaynaklardan beslenmesini istemiyor fakat amaçlarına ulaşmayacaklar. Halkın piyon satılmış medya ile uyutulduğu o eski Türkiye günleri çok geride kalmıştır. Bu saldırlarla eski Türkiye günlerine dönüşün sağlanmayacağını bu dış güçlerin piyonları bilmelidir."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.