Sakarya

Taraklı’da meydan çalışmaları

16:51 15 Şubat 2016
Taraklı’da meydan çalışmaları

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Taraklı'da yeni meydan çalışmalarının başlatıldığını bildirdi.


Toçoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, çalışmaların tamamlanmasıyla bölgenin hem zengin sosyal donatı alanlarına, hem de tarihi dokuyla uyumlu yepyeni bir görünüme kavuşacağını belirtti.

Zemin üzerindeki çalışmaların devam ettiğini aktaran Toçoğlu, şunları söyledi:

"Bölgede var olan ağaçları koruyacağız. Henüz proje aşamasında bölgedeki ağaçları da dikkate alarak yatırımımıza son şeklini vermiştik. Yeni meydan projesi 2 bin 500 metrekare alan üzerine inşa ediliyor. Çalışmalarımızın tamamlanmasıyla bölge hem zengin sosyal donatı alanlarına hem de tarihi dokuyla uyumlu yepyeni bir görünüme kavuşacak. Birçok farklı etkinliğe ev sahipliği yapabilmek adına alana bir de amfi tiyatro kazandırıyoruz. Ekiplerimizin çalışmaları sürüyor."


Taraklı'ya yaklaşık 2 milyonluk liralık bir yaşam alanı inşa ettiklerini vurgulayan Toçoğlu, "Şehrimize yeni yaşam alanları, meydanlar, parklar kazandırma hususunda bugüne kadar birbirinden önemli çalışmaları hayata geçirdik. İlçelerimize yeni buluşma alanları inşa etmek için yeni projelerimizde de hazırlıklarımız sürüyor. İnşallah Taraklı'da başlattığımız meydan çalışmalarını kısa süre içerisinde tamamlayacağız. Taraklımıza hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.