Sakarya

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Toçoğlu'ndan AA'ya ziyaret

13:02 17 Şubat 2016
Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Toçoğlu'ndan AA'ya ziyaret

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Anadolu Ajansı Sakarya Bölge Müdürlüğünü ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Toçoğlu, AA Sakarya Bölge Müdürü Salih Yalçıntaş'ı yeni görevinden dolayı kutlayarak, AA'nın haberleriyle Sakarya'nın tanıtımına büyük katkı sağladığını bildirdi.

Toçoğlu, kentte yürütülen hizmetler hakkında da bilgi vererek, şöyle konuştu:

"Sosyal Gelişlim Merkezi'nde özellikle son dönemde engelli çocuklarla ilgili yaptığımız çalışmalar artarak devam etmektedir. Merkezdeki bu hizmeti ilçelerimizde de yaygınlaştıracağız. Ayrıca Yenikent'teki iş merkezinin birini düzenleyeceğiz ve orada Suriyeli çocukların Suriyeli eğitmenler eşliğinde hem ilkokul hem de onun üstü seviyede eğitim görmesini sağlamak üzere bir program başlatacağız. Sayın Cumhurbaşkanımızın da bu konudaki hassasiyeti malum. Daha önceleri bu konularda zayıftık ancak kendilerinin himayesi ve talimatlarıyla bu konularda gayet iyiyiz."

Suriye'den göç etmek zorunda kalan Suriyeli ve Türkmenler konusunda özel hassasiyetleri bulunduğunu ifade eden Toçoğlu, Sakarya'da sığınmacı yoğunluğu olmadığını, ihtiyaçların karşılanması konusunda bir sıkıntı yaşanmadığını, hem STK'ların hem de yöneticilerin gerekli çalışmaları yaptıklarını kaydetti.

Ziyarete, SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş ve Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ayhan Kardan da katıldı.

Bölge Müdürü Yalçıntaş da ziyarette Başkan Toçoğlu'na Anadolu Ajansı 2015 yılı Almanağı hediye etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.