Sakarya

Judoda olimpiyat madalyası hedefi

13:19 24 Şubat 2016
Judoda olimpiyat madalyası hedefi

ONUR ORHAN - Son üç olimpiyatta umduğunu bulamayan milli judocular, 2016 Rio Olimpiyat Oyunları'nda madalya hedefliyor.

Türk judocular 2000 Sydney Olimpiyatları'nda Hüseyin Özkan'ın elde ettiği altın madalyanın ardından, 2004 Atina, 2008 Pekin ve 2012 Londra'da kürsüye çıkamadı.

Milli sporcular, son 3 olimpiyattaki suskunluğu bozmak için mücadelesini sürdürüyor.

Türkiye Judo Federasyonu Asbaşkanı Yusuf Özışık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, milli takımın Almanya'nın Düsseldorf kentinde çalışmalarına devam ettiğini söyledi.

Hedeflerinin 2016 Rio Olimpiyatları'nda derece elde etmek olduğunu vurgulayan Özışık, "Rio Olimpiyatları, sporcu ve antrenörlerimizin hayali. Al bayrağı göndere çekmek, hepimizin ideali" dedi.


- "Derece alacağız"


Özışık, en az 6 sporcunun olimpiyatlarda yer alması için mücadele ettiklerine işaret ederek, şunları söyledi:

"Temennimiz, Rio'da ülkemize madalya kazandırmak. Çalışmalar son sürat devam ediyor. Sporcularımız, sürekli müsabakalara katılıp kendilerini geliştiriyorlar. Bu konuda federasyon teknik kurulu, ilgili antrenörler ellerinden gelen bütün desteği veriyorlar. Sporcularımızı son derece istekli ve heyecanlı görüyoruz. İnşallah Rio Olimpiyatları'nda derece alacağız."

Her yıl Avrupa ve dünya şampiyonalarının da yapıldığını aktaran Özışık, bu organizasyonlarda derece almakla olimpiyatlardaki başarı arasında fark olduğunu kaydetti.

Özışık, Türkiye'nin her branşta olimpiyatlarda temsil edilmesini istediklerini sözlerine ekledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.