Sakarya

"Postmodern Darbe ve 28 Şubat’ın İzleri" Konferansı

17:09 25 Şubat 2016
"Postmodern Darbe ve 28 Şubat’ın İzleri" Konferansı

Kadın ve Demokrasi Platformu (KADEM) Sakarya Temsilciliğince "Postmodern Darbe ve 28 Şubat'ın İzleri" konferansı düzenlendi.

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Hukuk Fakültesi Konferans Salonunda düzenlenen etkinlikte konuşan AK Parti Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta, Türkiye'nin pek çok yönden etkileşime açık bir ülke olduğunu, o nedenle hiç öngöremedikleri şeyleri yaşadıklarını söyledi.

Kendi yaşantısı açısından 28 Şubat'ın acı ve zor geçtiğini anlatan Usta, "28 Şubat darbesini yapanlar kesinlikle başarısız değillerdi. Sincan'da belki iki üç tankın yürüdüğünü gördük ama o büyük tanklar fiziki olarak üzerimizden geçmese de hepimizi toplumun ortasındayken ciddi şekilde kenara savurdular. Bir üniversitedesiniz, kendinizi hayal edin. Bugün buradasınız, yarın sabah kapıya bir görevli dikiliyor ve sizi içeri almadığını düşünün. Böyle oldu, bu kadar basitti her şey" diye konuştu.

Usta, o günlerin bir daha yaşanmasını istemediklerini vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kolay kolay yaşanabileceğini zannetmiyorum çünkü Türkiye toplum olarak oldukça değişim ve gelişim sürecinden geçti. İlk yasakla karşılaştığımda ilk hissettiğim şey şuydu. Acaba ne yaptım da ben bugün bu durumdayım, bir suç mu işledim, birisine bir şey mi söyledim?' dedim. 'Neden bana bunu yapıyorlar?' diye düşündüm ama bir suçumuz yok. Sonuçta herkes gibi başarılı, dersine, okuluna gidip gelen, çok daha sosyal olan insanlarız biz. Birdenbire kapıda kalınca 'eyvah' dedik ve 'ne yapabiliriz?' çabasına girdik. Bizler onların gözünde birer potansiyel tehlikeydik, hiçbir fiili tehlike yok ama potansiyel tehlikeydik. Bizi böyle tanımlayıp toplumun dışına itmeye çalıştılar. Bence burada bir statü kavgası da vardı. Yani burada milli irade mi yoksa vesayetçiler mi kazanacak? Bunun mücadelesini bizim üzerimizden yaptıklarını çok iyi hissederek yaşadık."

Darbecilerin korktukları şeyi başardıklarını aktaran Usta, "Tamamen ötekileştirip toplumun dışına itmeye çalışırlarken, 'Hayır, biz bitmeyeceğiz, burada varız' dediğimiz sürece bizim yanımıza bizim gibi düşünmeyen insanlar da gelmeye, 'siz haklısınız' demeye başladılar. Bundan daha da rahatsız oldular. 'Bu gençleri ayırmaya, bölmeye çalışıyorduk, şu hale bakın, farklı zihniyette olanlar da bunların yanına geçiyor, destek veriyor, eyvah ne yapacağız' endişesine kapılmaya başladılar" şeklinde konuştu.

Usta, darbecilerden topluma yaptıkları bu yanlışlar için bir özür beklediklerini dile getirerek, o zaman çok daha büyük adım atılacağını sözlerine ekledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.