Sakarya

"Teröre karşı İslam'ın buyruklarına sıkıca sarılmalıyız"

12:11 01 Mart 2016
"Teröre karşı İslam'ın buyruklarına sıkıca sarılmalıyız"

Türkiye Camii ve Kur'an Kursu Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Recep Kıyak, Müslümanların terör karşısında İslam dininin buyruklarına sıkıca sarılması gerektiğini belirterek, "Bizlere düşen görev, İslamın terörü şiddetle reddettiği şuuru içerisinde bütünleşerek, insanlığın huzur ve selameti için dua ve niyazda bulunarak rabbimize sığınmaktır" dedi.

Kıyak, yaptığı açıklamada, İslam dininin temelinin barış, uzlaşma ve hoşgörüye dayandığını söyledi.

İslam'ın, birlik, dirlik, sevgi ve kardeşliği emrettiğini, zulüm, azgınlık ve fenalığı yasakladığını vurgulayan Kıyak, "Zulmün en dehşet verici şekillerinden biri olan terör ve tedhişi ise şiddetle men etmiştir. Yeryüzündeki bütün canlılara merhametle yaklaşmayı öngören, Yaradan'dan ötürü yaratılanı hoş görme anlayışını yerleştiren yüce dinimizin, erkek-kadın, çocuk-yaşlı ayırmadan masum insan kanını akıtan terör hareketlerini hoş görmesi, asla mümkün değildir" diye konuştu.

Kıyak, Allah'ın Kuran-ı Kerim'de haksız yere cana kıymayı haram kıldığını, cezasının ebedi kalınacak cehennem olduğunu bildirdiğini anımsatarak, şunları kaydetti:

"Aynı şekilde haksız yere bir kişiyi öldürmeyi bütün insanlığı öldürmek, bu kişiyi kurtarmayı da bütün insanlara hayat vermek olarak kabul etmiştir. Hazreti Peygamber ise bırakın bir Müslümanın kanını akıtmayı, savaş ortamında bile Müslümanlarla savaşmayan gayrimüslim kadınların, çocukların ve yaşlıların öldürülmesini, hatta ibadethanelerinin yıkılmasını, ağaçların kesilmesini ve hayvanların öldürülmesini dahi yasaklamıştır. Bilindiği gibi terör, insanlık için büyük bir beladır. Öyle ki bugün üzülerek belirtelim ki, bütün insanlığı etkileyecek ve üzebilecek bir boyuta ulaşmıştır. Böyle olunca bizlere düşen görev, dinimizin buyruklarına sıkıca sarılmak, İslamın terörü şiddetle reddettiği şuuru içerisinde bütünleşerek, insanlığın huzur ve selameti için dua ve niyazda bulunarak rabbimize sığınmaktır. Federasyon olarak yüce dinimiz İslam'ın her türlü terörü nefretle reddettiğini, kınadığını ve lanetlediğini tekrar tekrar belirtiyoruz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.