Sakarya

SAÜ'de "Hemşirelikte Etik" paneli

13:04 01 Mart 2016
SAÜ'de "Hemşirelikte Etik" paneli

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Sağlık Yüksekokulu tarafından "Hemşirelikte Etik" konulu panel düzenlendi.

SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen panele, SAÜ Sağlık Yüksekokulu öğretim üyeleri Prof. Dr. Nursan Çınar ile Doç. Dr. Yurdanur Dikmen, SAÜ Felsefe Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Tufan Çötok ve emekli Öğretim Üyesi Doç. Dr. İnsaf Altun konuşmacı olarak katıldı.

Prof. Dr. Nursan Çınar, konuşmasında etik karar vermenin önemine değindi.

Doç. Dr. Altun ise "Hemşirelik, birey, aile ve toplumun sağlığının geliştirilmesi, korunması, hastalık durumunda iyileştirilmesi ve yaşam kalitesinin artırılması amacıyla bakım verme, hekimce hazırlanan tıbbi tanı ve tedavi planının oluşturulması ve uygulanması rollerini içermektedir" şeklinde konuştu.

Yrd. Doç. Dr. Çötok da etik, ahlak problemleri, ahlaki yargıların felsefi bir düşünce olduğunu söyledi. Etiğin kullanım alanları hakkında bilgiler veren Çötok, "Etik ve ahlak sözcükleri arasında bilinçli bir ayrım yapılmamış, böylelikle ülkemizde özellikle 1990'lı yıllardan itibaren kullanılmaya başlanan etik sözcüğünün ahlak sözcüğü ile karıştırılması sonucu özellikle meslek etiği gibi belli bir alanı ilgilendiren konularda kavram kargaşasına ve farklı anlam sorunlarına yol açmıştır" dedi.

Programın sonunda konuşmacılar öğrencilerin sorularını yanıtladı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.