Sakarya

SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Kösemusul:

22:29 01 Mart 2016
SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Kösemusul:

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, "Ulusal ve uluslararası ekonomide dengelerin belirleyicisi olan ekonominin, Türkiye adına istikrar ve barış ortamı ile ilintili olarak yükseleceğini biliyor, var olan istikrar ve güç birliğimizi kaybetmeden büyüyeceğimize inanıyoruz" dedi.

Kösemusul, yazılı açıklamasında, şubat ayı ihracat rakamlarının Türkiye İhracatçılar Meclisi tarafından açıklandığını, buna göre şubat ayında Türkiye ihracatının geçen yılın aynı ayına göre yüzde 3,1 artışla 10 milyar 790 milyon dolar olduğunu belirtti.

2016'nın şubat ayında 1 milyar 985 milyon 994 bin dolarlık ihracata imza atan otomotiv endüstrisinin en fazla ihracatın gerçekleştirildiği sektör olduğunu ifade eden Kösemusul, otomotiv sektörünü, 1 milyar 424 milyon 937 bin dolarla hazır giyim ve konfeksiyon, 1 milyar 144 milyon 660 bin dolarla da kimyevi maddeler ve mamulleri sektörlerinin takip ettiğini kaydetti.

Şubat ayında Sakarya ihracatının 148,6 milyon dolar düzeyinde gerçekleşerek en fazla ihracat yapan iller arasında 9'uncu sıradaki yerini koruduğunu aktaran Kösemusul, "Bu da bize otomotiv üretim üssü olma yolundaki gayretlerimizin boşuna olmadığını, Sakarya olarak doğru bir seçim yaptığımızı göstermiştir. Bu anlamda Sakarya'nın da otomotiv ihracatında büyük önem teşkil ettiğinin de bir göstergesi olacaktır" ifadesini kullandı.

- "İhracattaki artış iş dünyasının moral ve motivasyonunu yükseltti"

Geçen yılın aynı ayına göre yüzde 4,2 artış gösteren Sakarya ihracatının ocak ayına göre yüzde 20 arttığına dikkati çeken Kösemusul, bu durumun iş dünyasının moral ve motivasyonunu yükselttiğini ifade etti.

Kösemusul, şunları kaydetti:

"2016 yılının ekonomik anlamda stratejik ve yükselen bir yıl olması temennisi ile gayretlerimize devam ediyoruz. Biz inanıyoruz ki uluslararası ekonomi arenasının merkezi olmaya hazırlanan Türkiye’nin parlayan yıldızı da Sakarya olacak. İş dünyası olarak buna inanıyor hedeflerimizi bu doğrultuda belirliyor ve çalışmalarımıza devam ediyoruz. Ekonomimizin olmazsa olmazı olan özel sektör müteşebbisleri ihracatımızın kahramanıdır. Emeği geçenleri tebrik ediyor katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Ulusal ve uluslararası ekonomide dengelerin belirleyicisi olan ekonominin, Türkiye adına istikrar ve barış ortamı ile ilintili olarak yükseleceğine biliyor, var olan istikrar ve güç birliğimizi kaybetmeden büyüyeceğimize inanıyoruz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.