Sakarya

Şehit oğullarının odasını müzeye çevirdiler

18:01 09 Mart 2016
Şehit oğullarının odasını müzeye çevirdiler

Tunceli'nin Mazgirt ilçesinde 2003 yılında teröristlerle girdiği çatışmada şehit olan Serkan Sağır'ın Sakarya'da yaşayan ailesi, oğullarının askerde kullandığı kişisel eşyalarını odasında sergileyerek anısını yaşatmaya çalışıyor.

Karasu ilçesinde yaşayan Yusuf ve Leyla Sağır çiftinin 4 çocuğundan en büyüğü olan Sağır, 13 yıl önce Tunceli'nin Mazgirt ilçesinde vatani görevini yaptığı sırada teröristlerle girdiği çatışmada şehit düştü.

Evlatlarının acısını yıllardır unutamayan çift, oğullarının odasını askerde kullandığı eşya, kıyafet, fotoğraf, şehitlik beratı ve Türk bayraklarıyla donattı.

Şehit oğullarının anısını bu şekilde yaşatmaya çalışan çift, özel günlerde odayı ziyaretçilere açıyor.

Aileyi ziyaret eden Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu, şehit odasını gezerken gözyaşlarını tutamadı.

Şehit babası Yusuf Sağır, gazetecilere yaptığı açıklamada, şehit oğullarının anısını yaşatmak için odasını müze haline getirdiklerini belirterek, "Burada özel eşyalarını sergiledik. Böyle özel günlerde bizleri ve odayı ziyarete geliyorlar, acımızı paylaşıyorlar" dedi.

Anne Leyla Sağır da 13 yıl önce kaybettiği evladının acısını hala hissettiğine işaret ederek, "Allah kimseye acı vermesin, hele hele evlat acısı hiç vermesin" ifadesini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.