Sakarya

Sakarya'da şubat ayında 60 bin 826 araç kontrol edildi

18:16 10 Mart 2016
Sakarya'da şubat ayında 60 bin 826 araç kontrol edildi

Sakarya'da şubat ayında toplam 20 bin 826 aracın kontrol edildiği bildirildi.

Sakarya Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, trafik güvenliğinin arttırılması ve korunması için İl Emniyet Müdürlüğü ile İl Jandarma Komutanlığına bağlı trafik ekipleri tarafından şehirlerarası, şehir içi yollarda şubat ayında toplam 60 bin 826 aracın kontrol edildiği belirtildi.

Yapılan denetimler sonucunda kusurlarından dolayı 809 araç trafikten men edildiği, 82 sürücünün ehliyetine el konulduğu ifade edilen açıklamada şunlar kaydedildi:

"Alınan tüm etkin önlemlere rağmen, trafik kurallarına uyulmaması nedeniyle şubat ayı içerisinde ilimiz sınırlarında toplam 122 maddi hasarlı, 136 yaralamalı, 1 ölümlü olmak üzere toplam 259 trafik kazası meydana gelmiştir. Bu kazalarda maalesef 222 vatandaşımız yaralanmış, 1 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. Valiliğimizce, İlimizde trafik güvenliği ve vatandaşlarımızın can ve mal emniyetinin daha etkin sağlanmasına yönelik olarak alınan tüm tedbirler arttırılarak aynı kararlılıkla ve gayretle sürdürülmektedir. Trafik kurallarına uyan, trafik düzeninin sağlanmasına ilgi ve destekleriyle katkı sağlayan değerli vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz."

Trafik kazalarının azaltılması için sürücü ve vatandaşların daha duyarlı olmaları konusunda uyarı yapılan açıklamada, vatandaşlardan, hız limitlerine uymaları, hatalı şerit değiştirmemeleri, alkollü olarak araç kullanmamaları, yayalara saygılı olmaları, kural ihlali yapanların ise 155 polis veya 156 jandarma hattına bildirilmesi istendi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.