Sakarya

"Yetim Dayanışma Günleri"

15:35 14 Mart 2016
"Yetim Dayanışma Günleri"

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfının katkılarıyla "Yetim Dayanışma Günleri" kapsamında her yıl Türkiye'den yola çıkan gönüllü ekipler, dünyanın dört bir yanındaki yetimleri ziyaret ederek, ihtiyaçlarını karşılıyor.

İHH İnsani Yardım Vakfı Sakarya Şube Başkanı Sebahattin Aydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İHH İnsani Yardım Vakfınca 6. kez düzenlenen "Yetim Dayanışma Günleri"nin 45 ülkede 636 projeyle 204 bin yetime ulaştığını söyledi.

"Yetim Dayanışma Günleri" kapsamında yetimlere yönelik yürütülen bu projelere 400 hayırseverin de katılacağını dile getiren Aydın, "İHH İnsani Yardım Vakfı 12 bine yakını Türkiye'den 75 farklı şehirde dünyanın 56 ülkesinde 80 bine yakın yetim çocuğu, yetim hamilik sistemiyle destekliyor. 156 ülkede 800 bin civarında yetimi dönemsel yardımlarla destekliyor" diye konuştu.

Aydın, dönemsel yardımların, ramazan ayı, kış ve yaz dönemlerinde yetimlere yönelik gıda, barınma, kırtasiye, sağlık ve benzeri insani ihtiyaçlara yönelik çalışmaları içerdiğini vurguladı.

İHH'nın 27 yetimhanede 2 bin 200'ün üzerinde yetim çocuğu üniversite hayatının sonuna kadar eğitim ve öğretim hayatlarını takip ettiğini kaydeden Aydın, "Bu 636 projenin 273'ü Türkiye'de gerçekleşiyor. 27 Mart'ta Sakarya'da 50 yetim yavrumuza Kenan Sofuoğlu'nun sponsorluğunda bisiklet dağıtacağız" ifadesini kullandı.

Aydın, Sakarya olarak, Tunus ve Endenozya'da projeler üstlendiklerini, projeler kapsamında 79 aileye, 78 bin 724 avroluk proje desteğinin sağlanacağını aktardı.

Projelerde, ailelerin meslek edinerek, bir iş yeri açarak çocuk ve ailelerin hayatta tutunmalarını sağlamayı amaçladıklarını ifade eden Aydın, sözlerini şöyle tamamladı:

"Hedefimiz balık vermeyi değil balık tutmayı öğretmek. Hayatta mücadele edebilmelerine imkan sağlamak. Örneğin Tunus'ta bir ailemize bakkal dükkanı açacağız. Tunus'ta 10 ailemize dikiş makinesi alarak hayatta tutunmalarını sağlayacağız. 10 aileye yönelik arı besiciliği projemiz var. Ailelerden her birine 5'er keçi alınıp ağıl yapılacak. Hamur teknesi alıp ekmek fırını açacağımız ailelerimiz var. Tüm Sakaryalı iş adamlarına, STK'lara, hemşehrilerimize çağrıda bulunmak istiyoruz. Bizimle gelip görüşerek projelerden üstlenebilir, istedikleri projeli seçebilirler."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.