Sakarya

Gençlerin camiye gelmesi için proje önerisi

10:15 16 Mart 2016
Gençlerin camiye gelmesi için proje önerisi

Türkiye Cami ve Kur'an Kursu Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Recep Kıyak, ülke genelindeki tüm cami derneklerinin "Haydi Gençler Camiye Projesi" gibi çalışmalar yaparak gençlerin camilere gelmelerini sağlamalarını beklediklerini bildirdi.

Kıyak, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'de faaliyet gösteren cami derneklerinin görevinin yalnızca cami ve Kur'an kursları yapıp bu yerlerin ihtiyaçlarını karşılamak olmadığını vurguladı.

Derneklerin bir diğer görevinin de camilere gelmeyen gençlerle ilgilenmek, onların camiye gelmelerini teşvik etmek olduğuna değinen Kıyak, ilk uygulamayı dernek başkanı olduğu Bahçelievler Camisi'nde "Haydi Gençler Camiye Projesi"yle gerçekleştirdiklerini, ilk günler 8 kişiyle başladıkları projede 70 kişiye ulaştıklarını ifade etti.

Kıyak, gençlere her cumartesi günü yatsı namazından sonra camide dini konularla ilgili dersler verildiğine işaret ederek, şu değerlendirmede bulundu:

"Bu gençlerimiz zamanları oldukça sabah namazları da dahil her vakit namazlarına gelmektedirler. Ayrıca, bu gençlerimize yönelik dernek olarak Türkiye çapında cami ve türbe gezileri de düzenlemeyi hedefliyoruz. Ülke genelinde bulunan bütün cami derneklerimizin 'Haydi Gençler Camiye Projesi' gibi çalışmalar yapıp genç kardeşlerimizin camilerimize gelmelerini sağlamalarını bekliyoruz."

Milli ve manevi değerlerine bağlı, iyi yetişmiş, bilgili, yüksek ahlak sahibi, vatan ve millet sevdalısı gençlerin, bir milletin mutlu ve müreffeh geleceğinin en önemli temel taşları olduğunu vurgulayan Kıyak, onlara bütün imkan ile fırsatların tanınması gerektiğini belirtti.

Kıyak, gençliğin büyük bir nimet olduğunu ve gençlerin bu bilinçle yetiştirilmesi gerektiğini ifade ederek, şunları belirtti:

"Hz. Peygamber, İslam dininin yerleşmesi, yayılması ve İslam toplumunun şekillenmesinde gençlerden çok yararlanmış, onlara büyük görevler vermiştir. Onlara yardımcı olunmalı ve ellerinden tutulmalıdır. Gençlere, şanlı tarihimiz ve kültürümüz en iyi şekilde öğretilmeli, onlara milli ruh ve şuur kazandırılmalıdır. Gençlerin karşı karşıya kaldıkları sorunlar tespit edilerek, bunları aşmaları için onlara yardımcı olunmalı, bu sorunların ortadan kaldırılmasına çalışılmalıdır. Kısaca ifade etmek gerekirse gençlerimizi, Müslüman Türk milletinin şeref ve haysiyetini en iyi şekilde temsil edecek yapı ve karakterde yetiştirmek, en büyük görevimiz olmalıdır."


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.