Sakarya

İHH İnsani Yardım Vakfı Genel Başkanı Yıldırım:

16:11 02 Nisan 2016
İHH İnsani Yardım Vakfı Genel Başkanı Yıldırım:

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Genel Başkanı Bülent Yıldırım, "Suriyelilere sadece bizim insanımız yardım ediyor. Onun için Türkiye'yi parçalamak istiyorlar. Türkiye'de var olan terör meselesinin Suriye'ye yaptığımız yardımlarla direk ilgisi var. 'Niçin muhacire, Suriyeliler'e yardım ediyoruz?' diye yapılıyor. Ama şunu bütün dünya bilsin ki kim engel, kim karşımızda olursa olsun Suriyeli çocuğun, kadının yanında olacağız." dedi.

Sakarya Gençlik Heyeti tarafından düzenlenen "Suriye için insanlık için 460 bin adım" etkinliği kapsamında Sakarya Stadı önünde toplanan vatandaşlar, Adapazarı Kültür Merkezi'ne (AKM) kadar yürüdü.

Burada düzenlenen programda konuşan Yıldırım, mazlum ile Allah arasında hiçbir duvarın olmadığını, yeryüzünde onların yanında yer alan herkesin Allah'ın sevgisini kazanacağını söyledi.

Suriye'de şu ana kadar belki de dünya tarihinde çok az görülen bir katliam yaşandığını vurgulayan Yıldırım, "Adı Müslüman olsa da Suriye'nin yöneticileri ve onlara yardım edenler, hapishanelerinde 500 bine yakın insanı işkenceden geçiriyorlar. 20'ye yakın ülke şu anda kadın ve çocukların üzerine bomba atıyor. Nereye atıyorsun bombayı sen? Fırından ekmek almak isteyen, evladına ekmek götürmek isteyen kadının üzerine niçin bomba atıyorsun? Dünya niçin sessiz kalıyor?" diye konuştu.

Yıldırım, mazlum halka sadece Türkiye'nin doğru dürüst yardım elini uzattığını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Suriyelilere sadece bizim insanımız yardım ediyor. Onun için Türkiye'yi parçalamak istiyorlar. Türkiye'de var olan terör meselesinin Suriye'ye yaptığımız yardımlarla direk ilgisi var. 'Niçin muhacire, Suriyeliler'e yardım ediyoruz?' diye yapılıyor. Ama şunu bütün dünya bilsin ki kim engel, kim karşımızda olursa olsun Suriyeli çocuğun, kadının yanında olacağız. Bütün yardımları getireceğiz, mültecilerle beraber olacağız, ekmeğimizi, çorbamızı paylaşacağız, yetimin başını okşayacağız ve oradaki bütün Suriyeliler'e 'kardeşim' deyip bağrımızı açacağız. Allah, buna şahittir, siz de şahit olun çünkü yarın toprağın altına gireceğiz. Orada düzgün hesap vermek istiyorsak mazlumun yanında olduğumuzu da göstereceğiz. Bunu yaparken mezhep, meşrep, ırk ayrımı yapmadan bu yardımları gerçekleştireceğiz."

Çeşitli şiirlerin ve slayt gösterilerin sunulduğu etkinlikte, bazı vatandaşların ağladığı görüldü.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.