Sakarya

Anadolu Ajansı 96 yaşında

15:32 06 Nisan 2016
Anadolu Ajansı 96 yaşında

Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, "Anadolu Ajansının (AA), doğru, tarafsız ve hızlı habercilik anlayışıyla hizmetlerini sürdürmesinin yanı sıra güvenilir haber kaynağı olma başarısını da göstermesi, Türkiye'de gazeteciliğin ve haberciliğin gelişmesinde önemli rol oynamıştır" değerlendirmesini yaptı.

Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, AA'nın 96'ncı kuruluş yıl dönümünü dolayısıyla yayımladığı mesajda, AA'nın milli mücadele döneminde elindeki kısıtlı imkanlara rağmen Türk milletine önemli hizmetlerde bulunduğunu belirterek kurumun cumhuriyetin kuruluş sürecinde etkin rol üstlendiğini ve Türkiye'nin gelişmesine tanıklık ettiğini vurguladı.

Güzeloğlu, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Anadolu Ajansının, doğru, tarafsız ve hızlı habercilik anlayışıyla hizmetlerini sürdürmesinin yanı sıra güvenilir haber kaynağı olma başarısını da göstermesi, Türkiye'de gazeteciliğin ve haberciliğin gelişmesinde önemli rol oynamıştır. Bu yayın çizgisi ve anlayışınızla gelişen ve güçlenen ülkemiz ile birlikte nice yıllar diler, tüm ajans çalışanlarını kutlar, başarılarınızın devamını dilerim."

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Türk Dünyası Belediyeler Birliği Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, kuruluş yıl dönümü dolayısıyla AA Kocaeli Bürosu'nu ziyaret etti.

Ajansın çalışmaları hakkında AA Sakarya Bölge Müdürü Salih Yalçıntaş'tan bilgi alan Karaosmanoğlu, burada yaptığı konuşmada, AA'nın büyük birikimi olan etkin kurumlardan biri olduğunu söyledi.

AA'nın Türkiye ve dünyanın pek çok noktasında temsilcilikleri olan önemli kurumlardan olduğuna işaret eden Karaosmanoğlu, "En doğru haber, en doğru habercilik burada, güven veren bir teşkilat. 96'ncı yılında bütün AA çalışanlarına başarılar diliyorum." diye konuştu.

Karaosmanoğlu, Türk Dünyası Belediyeler Birliği olarak da AA ile bir protokol yaptıklarını anımsatarak "Sizin işiniz habercilik, biz haberci değiliz. Birlik olarak toplantılarımızı yapıyoruz, hedeflerimizi koyuyoruz. Sizin görüş ve önerilerinize önem veriyoruz." dedi.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Çetin Gürol da AA Kocaeli Bürosunu ziyaret ederek AA'nın kuruluş yıl dönümünü kutladı.

AK Parti Kocaeli İl Başkanı Şemsettin Ceyhan da AA'nın 96'ncı kuruluş yıl dönümünün hayırlı olmasını diledi.

- Sakarya

Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, AA'nın 96'ncı kuruluş yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajda, AA'nın ülkenin geleceği ve milletin menfaatini gözeterek basın meslek ilkeleri doğrultusunda tarafsız, doğru ve objektif habercilik anlayışını ilke edindiğini bildirdi.

AA'nın halkın haber alma hakkını sağladığını, toplumun genel talep ve görüşlerini kamuoyuna yansıttığını, yerel haberlere ağırlık vererek taşranın sesini duyurduğunu anlatan Coş, "Anadolu Ajansının 96. kuruluş yıl dönümünü tebrik ediyorum. Yayın hayatınızda başarılarınızın devamını dilerim. Bu vesileyle AA'nın tüm yönetici ve çalışanlarına muhabbet ve selamlarımı sunarım" görüşünü aktardı.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu ise habercilik alanında öncü bir kuruluş olarak dikkati çeken AA'nın yalnızca Türkiye'nin değil bölge ve dünyanın sesi olmaya devam ettiğine işaret etti.

Tarafsız, doğru ve sağlıklı bilgilendirme gayreti içerisinde dünyanın dört bir yanında görevini yerine getirmeye çalışan ajans çalışanlarını takdirle izlediklerini vurgulayan Toçoğlu, şunları kaydetti:

"Milli ajansımızın 96. kuruluş yıl dönümü vesilesiyle tüm yönetici ve çalışanları bir kez daha tebrik ediyoruz. AA'nın öncü kimliğinin daha nice uzun yıllar devamlılığını diliyoruz."

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul da toplumun kalkınma ve gelişmesinin sağlıklı işlemesi için basın ahlakı ve kurallarına uyan, özgür ve ilkeli medyanın çok önemli bir yere sahip olduğunu bildirdi.

İletişim ve etkileşime en çok ihtiyaç duyulan zamanda, doğru habere en hızlı ulaşmanın önemi her geçen gün daha da arttığını vurgulayan Kösemusul, şöyle devam etti:

"Çağa ayak uydurmak, doğru bilgiye anında ulaşmak ve bilinçlenmek noktasında Anadolu Ajansımızın gösterdiği çaba, uyguladığı reformlar her türlü takdirin üzerindedir. Türkiye 2023 hedefleri doğrultusunda birçok alanda dünyada fark oluşturan, gurur duyulacak çalışmalara imza atarken Anadolu Ajansı, vizyon ve misyonuyla ayrı bir değer oluşturmaktadır. İş dünyası olarak Ajansımızın haber alma ve oluşturduğu haberleri kamuoyuyla paylaşma çabalarına her zaman destek vereceğimizi vurguluyoruz."

- Bartın

Bartın Valisi Seyfettin Azizoğlu, AA'nın kuruluş yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajında, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün direktifiyle 1920'de kurulan AA'nın Türkiye ve dünyanın en güvenilir ve en hızlı haber kaynağı olmasının yanı sıra ilkeli ve tarafsız haberciliğin yaygınlaşmasına öncülük eden büyük bir kurum olarak gördüklerini ifade etti.

AA'nın, Türkiye'nin ve dünyanın nabzını tutan, dürüst, doğru ve ilkeli yayın hayatını başarıyla sürdürdüğünü belirten Azizoğlu, şu görüşleri aktardı:

"Sürekli olarak kendini yenileyen, tarafsız ve öncü habercilik anlayışıyla evrensel yayın ilkelerinden taviz vermeden halkımızı objektif haberleriyle bilgilendiren AA, Türk basınına da ilkeli ve düzeyli yayıncılık konusunda örnek olmaktadır. AA, dürüst, doğru ve ilkeli yayın hayatını 96 yıldır başarılı şekilde devam ettirirken özellikle İslam dünyasındaki mazlumların da sesi oluyor."

- TÜSODER

Tüketici Sorunları Derneği (TÜSODER) Genel Başkanı Rıdvan Yıldız da AA'nın ulusal ve uluslararası mecralarda yaptığı haberlerle üzerine düşen bilgilendirme görevini layığıyla yerine getirdiğini söyledi.

AA'nın güvenilir olması, yeni habercilik anlayışına hakimiyeti ve hızlı haber akışıyla kendisini sürekli yenileyerek kamuoyu için en gerekli haberleri yaymayı başardığını dile getiren Yıldız, şunları kaydetti:

"AA, tüketicilerin günlük hayatlarında karşılaştıkları sorunları sürekli gündemde tutarak çözüme kavuşturulması noktasında bizlerin her daim yanında olmuştur. Bu anlamda başkanı olduğum TÜSODER gibi çeşitli derneklere halkı bilgilendirebilmeleri noktasında verdikleri destek konusunda kendilerini tebrik ediyor, 96'ncı yıl dönümlerini kutluyorum."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.