Sakarya

Regaib Kandili

11:42 07 Nisan 2016
Regaib Kandili

Türkiye Camii ve Kur'an Kursu Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Recep Kıyak, dünya meşgalesi içerisinde unutulan manevi anları hatırlatmak adına bu aylar ve özel gecelerin sevaplara sevap katabilmek için büyük fırsat olduğunu bildirdi.

Kıyak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yüce Allah'ın rahmeti gereği insanlardan peygamber, mekanlar için Kabe-i Muazzama, Mescid-i Aksa ve Mescid-i Nebi gibi özel mekanlar yarattığı gibi zamanlar için de özel zamanlar yarattığını belirtti.

Regaib, Miraç, Berat ve Kadir gecelerinin içinde bulunduğu üç ayların Müslümanlar için nimet olduğunu vurgulayan Kıyak, "Yani dünya meşgalesi içerisinde unuttuğumuz manevi anları hatırlamamız adına bu aylar ve özel geceler sevaplarımıza sevap katabilmemiz için büyük fırsattır. Bu fırsatı kara döndürmek ve kat kat arttırmak da biz insanların akıl ve iradelerine bırakılmıştır. Ya kazanacağız ya da kaybedeceğiz." ifadesini kullandı.

Kıyak, mübarek kandillerin dünya sıkıntılarıyla bunalan gönüllere şifa imkanı sunan, günah kirleriyle paslanan kalplerin nedamet gözyaşlarıyla temizlenip arınmasına fırsat sağlayan rahmet pınarları olduğuna işaret ederek, Allah'ın Müslümanlara üç aylar vesilesiyle ayrıcalık sağladığını, kulluk görevlerini kendilerine hatırlattığını kaydetti.

Üç aylar vasıtasıyla yapılacak sürekli ibadetlerin alışkanlık yapacağını, yanlış işlerden sıyrılmalarına vesile olacağını vurgulayan Recep Kıyak, şu ifadelere yer verdi:

"Onun için üç aylar bizlere bahşedilmiş en önemli zaman dilimidir. Üç aylar bizlerin yapacağı hayır ve iyiliklere kat kat mükafat verildiği müstesna zaman dilimidir. Üç aylarla kısa sürede daha çok kazanma imkanı sunuluyor. Bu haliyle üç aylar, bir ömür süresine bedel bolca sevap toplama mevsimidir. Resulümüz, özellikle üç aylar girdiğinde Rabbine karşı yükümlü olduğu ibadet halini arttırırken, gündüzleri oruçla, geceleri de namaz, dua, zikir ve istiğfarla taçlandırırdı. Bu mübarek gece içinde dirlik ve düzenin bozulmasında en önemli etken olan her türlü iftira, haset, kin, nefret, düşmanlık, dini duyguları öne sürerek din üzerinden insanların aldatılması ve münafıklığa götüren her tür bukalemunluktan dolayı hatalar varsa gözden geçirilmeli, varsa yüce Rabbimize sığınılarak terk edilmeli. Bu mübarek kandil gecesinde kaza ve nafile namazları kılınmalı, samimi gözyaşı dökerek dua, zikir ve günahlara tövbe edilmeli. Mübarek Regaip gecesi, dünya hayatı ne kadar uzun olsa da kısadır ve sonuçta ahiret yolculuğu vardır. Ne mutlu o ahiret yolculuğuna, dünya imtihanını kazanarak gidenlere."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.