Sakarya

Yılın Hekimi seçilen Akoğlu'na takdir belgesi

16:03 11 Nisan 2016
Yılın Hekimi seçilen Akoğlu'na takdir belgesi

Sağlık Bakanlığınca "Yılın Hekimi" seçilen Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Musa Akoğlu'na takdir belgesi verildi.

Rektörlük Senato Salonu'nda düzenlenen törende konuşan Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Durmuş Günay, SAÜ'nün "Çoban Yıldızı" gibi parladığını görmenin mutluluk verdiğini söyledi.

"Yılın Hekimi" seçilen doktorun SAÜ bünyesinde bulunduğunu ifade eden Günay, "Bunları duyurmanın şu açıdan önemi var. Toplum diyor ki, 'benim üniversitem var ve önemli işler yapıyor' Topluma da moral veriyoruz. Bunları duyurmak lazım. Ayrıca, gerçekten teşekkür etmesini çok az bilen bir toplumuz. İnsanlara teşekkür etmek gerekiyor. Marifet, iltifata tabidir. Başarı gösteren insanları görüp gözeten bir akıl olması lazım." diye konuştu.

Günay, dünyanın önemli merkezlerinde "akıl gözü" olduğuna işaret ederek, onların her alanda ne olup bittiğini fark ettiklerini, o açıdan bir ülkenin değerlerini "üniversite" denilen aklın görmesi gerektiğini kaydetti.

SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Tıp Fakültesi'nin geldiği noktayı herkesin gururla izlediğini, gerek eğitim, gerek araştırma, gerekse Sağlık Bakanlığı hastanesiyle birlikte yaptığı çalışmalarda çok başarılı süreç izlendiğini aktardı.

Bu süreç sayesinde kentte, özellikle sağlık alanında geçmiş yıllarda olan çoğu şeyin artık konuşulmadığı, daha ileri hedeflerin konuşulduğu noktaya geldiklerini vurgulayan Elmas, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu konuda katkıda bulunan herkese çok teşekkür ederiz. Bu süreç içerisinde rutin işlerin yanında bazı iyi işleri de yaptık. Bunlardan biri, bir ay önce gerçekleşen karaciğer nakli oldu. Bu, bizim için önemli aşamaydı. Belki bir kişi için yapılan başlangıçtı. Ama, devamı gelecek olan ve kuruma bir çıta atlatan husustu. Çünkü, bunun yapılıyor olması, diğer alanlarda da çoğu şeyin yapılabileceğinin göstergesi oldu. Gerçekten uyumlu bir atmosfer, her türlü başarılı sonucu getirecektir."

Prof. Dr. Akoğlu da, bu tür ödüllerin üzerlerindeki sorumluluğu daha da artırdığını ifade ederek, teşekkür etti.

Rektör Elmas, konuşmaların ardından Akoğlu'na takdir belgesi verdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.