Sakarya

Sakarya'da en çok kullanılan bebek isimleri "Ömer Asaf ve Zeynep"

12:30 12 Nisan 2016
Sakarya'da en çok kullanılan bebek isimleri "Ömer Asaf ve Zeynep"

Sakarya'da en çok kullanılan bebek isimleri erkeklerde Ömer Asaf, kızlarda Zeynep oldu.

Türkiye İstatistik Kurumu Kocaeli Bölge Müdürlüğü verilerine göre, 2015 yılı sonu itibarıyla Sakarya'da en çok kullanılan bebek isimleri arasında ilk 5 sırayı erkeklerde Ömer Asaf, Yusuf, Ömer, Hamza ve Eymen, kızlarda ise Zeynep, Elif, Zümra, Hiranur ve Zehra isimleri aldı.

Kocaeli'de ise en çok kullanılan beş bebek ismi erkeklerde Eymen, Yusuf, Ömer, Hamza, Kerem, kızlarda ise Zeynep, Elif, Miray, Zehra ve Hiranur oldu. Buna göre, erkeklerde ilk sırayı Eymen, kızlarda Zeynep oluşturdu.

Düzce'de ise erkeklerde Eymen, kızlarda Zeynep ismi ilk sırada yer aldı. En çok kullanılan bebek isimleri arasında erkeklerde, Ömer, Berat, Ömer Asaf ve Kerem, kızlarda ise Elif, Miray, Zehra ve Zümra oldu.

Bolu'da en çok kullanılan bebek isimleri ise erkeklerde, Eymen, Kerem, Yiğit, Berat, Yusuf, kızlarda Zeynep, Elif, Erva, Ecrin ve Yağmur oldu.

Yalova'da da en çok kullanılan bebek isimleri arasında ilk 5 sırayı erkeklerde, Eymen, Miraç, Ömer, Yusuf, Hamza, kızlarda ise Zeynep, Elif, Eylül, Defne ve Hiranur aldı.

Buna göre, Kocaeli, Bolu, Düzce ve Yalova'da yaşayan çiftlerin bebeklerine en çok Eymen ve Zeynep isimlerini koydukları görüldü.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.