Sakarya

Terör mağduru ailelere gıda yardımı

15:34 12 Nisan 2016
Terör mağduru ailelere gıda yardımı

AK Parti Sakarya İl Başkanlığınca, terör nedeniyle evlerinden ayrılmak zorunda kalan vatandaşlara yönelik başlatılan kampanyada toplanan yardımların yüklendiği tır, Şırnak'a hareket etti.

Parti binası önünde düzenlenen törende konuşan İl Başkanı Fevzi Kılıç, AK Parti olarak her türlü teröre karşı vatandaşların yanında olduklarını söyledi.

Hükümetin bölgedeki birinci önceliğinin sivil kayıpların önlenmesi olduğu için bazı ilçelerdeki operasyonların uzadığını ifade eden Kılıç, terör örgütü mağdur ettiği, tehdit ettiği veya evine el koyduğu için başka mahalle veya ilçelere taşınmak zorunda kalanlara valilik ve kaymakamlıklar aracılığıyla yardım yapıldığını aktardı.

Kılıç, terörden mağdur olan vatandaşlar için yardım kampanyası başlattıklarını aktararak "Bu kapsamda söz konusu bölgelerdeki kaymakamlıklarımız ve teşkilatlarımızla yaptığımız görüşmelerde ihtiyaca göre yardım malzemelerinin isteyen ailelere verilmesi için toplanmasına karar verdik." dedi.

Toplanan bir tır yardım malzemesinin Şırnak'a gönderileceğine işaret eden Kılıç, "Biz Kürt'üz, Arap'ız, Türk'üz ama birlikte Türkiye'yiz. Biz kardeşiz. Bu kardeşliğimizin nişanesi olarak bu etkinliği gerçekleştiriyoruz. Bu yardımlar, devam edecektir çünkü biz birlikte yaşama iradesi sergiliyoruz. AK Parti olarak her türlü teröre karşı kardeşlerimizin yanındayız. O bölgelerde yaşayan her türlü etnik, mezhepsel ve dinsel yapının yanındayız." görüşünü kaydetti.

Törenin ardından, toplanan yardımların konulduğu tır, Şırnak'a hareket etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.