Sakarya

Sakarya Valisi Coş:

16:44 12 Nisan 2016
Sakarya Valisi Coş:

Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) ilişkin, "Sadece yurt içinde değil yurt dışında da Türkiye Cumhuriyeti düşmanı her türlü faaliyetleri yürüten ve bu sebeple de Dışişleri Bakanımızın da geçmişte açıkladığı gibi Amerika'da Türk düşmanı faaliyetleri nedeniyle Ermeni lobisi tarafından bile takdir edilmiş, gayri milli, gayri insani ve gayri ahlaki bir örgüttür." dedi.

Vali Coş, Adapazarı ilçesindeki bir restoranda Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığının faaliyetleri hakkındaki bilgilendirme toplantısında basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Coş, burada bir gazetecinin kentteki FETÖ/PDY'yle mücadeleye yönelik çalışmalar hakkındaki soruya, "Hakikaten diğer terör örgütlerine hamilik yapan, koordine eden, Türkiye'yi yıkmaya, devleti zarar vermeye, milleti bölmeye, parçalamaya yönelik her türlü akımı destekleyen ve sadece yurt içinde değil, yurt dışında da Türkiye Cumhuriyeti düşmanı her türlü faaliyetleri yürüten ve bu sebeple de Dışişleri Bakanımızın da geçmişte açıkladığı gibi Amerika'da Türk düşmanı faaliyetleri nedeniyle Ermeni lobisi tarafından bile takdir edilmiş, gayri milli, gayri insani ve gayri ahlaki bir örgüttür." diye konuştu.

FETÖ'nün, amacına ulaşmak için her yol mübah diyen ve değişik tuzaklar kurabilen, kendisi için tehlikeli gördüğü insanı ortadan kaldırmak için hiçbir kural gözetmeyen bir örgüt olduğunu belirten Coş, "Bu örgütün en önemli, diğerlerinden ayırt edilen yanı, maalesef mensuplarının bir kısmı hala çeşitli devlet organlarının içinde gizlenmiş vaziyette olmasıdır." diye konuştu.

Coş, PKK'nın da hamiliğini yapan bu örgütün hakkında gelen bütün bilgilerin dikkatlice değerlendirilip işlem yapıldığını vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Bunun bir kısmı adli operasyona dönüşmüş bir kısmı dönüşecek. Bu konuda çalışmaları sürdürülen değişik boyutlar var. Devletin bütün birimleri bu milli tehlike karşısında, topyekun seferberlik anlayışı içinde ne yapılması gerekiyorsa eksiksiz yapılması, halk desteğinin azaltılması, halkın bu tehlikenin farkına varması, bu örgüte toplanan paraların nerelere gittiği, kimlerin üzenine kaydedildiği boyutu üzerine gerekli çalışmaları yapmaktadır."

Programda, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığının faaliyetleri hakkında bilgilendirme yapıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.