Sakarya

Kutlu Doğum Haftası

11:53 19 Nisan 2016
Kutlu Doğum Haftası

Türkiye Camii ve Kur'an Kursu Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Recep Kıyak, Hazreti Peygamber'in kutlu doğumunun, sıradan bir doğum değil, cehalet, haksızlık, şirk, küfür ve her türlü ahlaksızlığın etkisi altında yolunu kaybeden insanlığın ufkuna bir hidayet güneşinin doğuşu olduğunu bildirdi.

Kıyak, Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, 571 yılında Mekke'de doğan, 632 yılında da Medine'de vefat eden Hazreti Muhammed'in Nur Dağı'ndaki Hira Mağarası'nda Hz. Cebrail'in Allah'tan alıp getirdiği Kur'an-ı Kerim'den ilk ayetlerle peygamberlik görevine başladığını belirtti.

20 Nisan tarihinin alemlere rahmet olarak gönderilen Hazreti Muhammed'in kutlu doğumunun miladi takvime göre yıl dönümü olduğunu aktaran Kıyak, Hz. Peygamber'in kutlu doğumunun sıradan bir doğum değil, cehalet, haksızlık, şirk, küfür ve her türlü ahlaksızlığın etkisi altında yolunu kaybeden insanlığın ufkuna bir hidayet güneşinin doğuşu olduğunu vurguladı.

Kıyak, açıklamasında şunları kaydetti:

"Kutlu doğumun her yıl dönümünü, daha çok Hazreti Muhammed'in kişisel, ailevi ve toplumsal alanlarda kutsal kitabımız Kur'an-ı Kerim'de model olarak sunulan örnek kişiliğini ve seçkin ahlakını öğrenme, anlama ve yaşama noktasında gayretlerimizi yoğunlaştırdığımız, şahsiyetimizi güçlendirip güncelleştirdiğimiz ve ahlakımızı tıpkı onun ahlakı gibi en güzel ahlak sahibiyle özdeşleştirdiğimiz zaman dilimleri haline dönüştürmeliyiz. Şimdiden bu kutlu doğumun sevgili Peygamberimizin örnek davranışlarına sahip olmamıza vesile olmasını yüce Rabbimizden niyaz ediyorum. Bu bağlamda yarın idrak edeceğimiz kutlu doğumun hayırlara ve güzelliklere vesile olmasını yüce Allah'tan temenni ediyoruz."


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.