Sakarya

Bursa'daki terör saldırısına tepkiler

11:15 28 Nisan 2016
Bursa'daki terör saldırısına tepkiler

Türkiye Camii ve Kur'an Kursu Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Recep Kıyak, terörün gerçek yüzünü bir kez daha bütün acımasızlığıyla ortaya koyan Bursa'daki saldırıyı nefretle kınadıklarını bildirdi.

Kıyak, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye Cumhuriyeti'nin bekasına yönelik en önemli tehdidin bölücü terör olduğunu vurguladı.

Devletin tüm birimlerinin koordinasyon içinde gerekli tüm güvenlik, ekonomik, politik ve sosyal tedbirleri vakit geçirmeden alıp uygulaması gerektiğini belirten Kıyak, terörizmle etkin mücadele için uluslararası iş birliğinin şart olduğunu ancak bir ülkenin güvenliğinin her şeyden önce kendi sorumluluğunda bulunduğunu kaydetti.

Ülkelerin, güvenliklerini sağlamak için taraf olduğu uluslararası hukuk kuralları çerçevesinde gerekli tedbirleri alma hakkı bulunduğuna işaret eden Kıyak, şu ifadeleri kullandı:

"Türkiye de süratle bu tedbirleri almalıdır. Terörün gerçek yüzünü bir kez daha bütün acımasızlığıyla ortaya koyan bu insanlık dışı, Bursa Ulu Cami yanında gerçekleşen canlı bombalı saldırıyı federasyon olarak nefretle kınıyor, yaralılara acil şifalar diliyorum. Teröristlerin en kısa sürede hakkettikleri cevabı alacaklarına yürekten inanıyoruz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.