Sakarya

Nisan ayı ihracat rakamları

17:26 02 Mayıs 2016
Nisan ayı ihracat rakamları

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, Sakarya'nın yatırımcılar açısından en önemli unsur olan "uluslararası güven ortamı arayışı"na karşılık gerçekleşen 145,5 milyonluk ihracatının, ilerleyen dönemlerde Türk ekonomisi için umut vadettiğini bildirdi.

Kösemusul, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) verilerine göre, nisan ayında ihracatın geçen yılın aynı ayına göre yüzde 2,8 azalarak 11 milyar 443 milyon 283 bin dolar olduğunu, Sakarya'nın da 145,5 milyon ihracatla 9'uncu sıradaki yerini koruduğunu anımsattı.

Yılbaşından bu yana avro/dolar paritesindeki dalgalanmanın Türkiye ve Sakarya ihracatını olumsuz yönde etkilediğini vurgulayan Mahmut Kösemusul, dünyada yaşanan uluslararası ticareti canlandırma çabalarının belli vadede etkisini göstereceğine inandıklarını kaydetti.

Kösemusul, geçen yılın aynı dönemine göre yaklaşık yüzde 15 düşüşe rağmen beklentilerin üzerinde gayret eden iş dünyasına teşekkür ederek, "Yatırımcılar açısından en önemli unsur olan uluslararası güven ortamı arayışına karşılık gerçekleşen 145,5 milyonluk ihracatımız, ilerleyen dönemlere dair ekonomimiz adına umut vadetmektedir. İhracata dayalı büyüme modelini destekliyor, katma değerli, güçlü üretim ve daha yüksek ihracat için çalışmalarımızı sürdürüyoruz." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.