Sakarya

Sakarya'da ulaşım çalışmaları

12:56 03 Mayıs 2016
Sakarya'da ulaşım çalışmaları

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Trafik Elektronik Denetleme Sistemi (TEDES) ile şehrin trafiğini rahatlatmayı planlıyor.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, şehrin ulaşımında çağın gerekliliklerine uygun çözümler üretme adına yeni bir projeyi daha hayata geçirdiklerini söyledi.

İlerleyen günlerde TEDES için ihaleye çıkacaklarını belirten Toçoğlu, "Bu sistemle trafik kurallarına uymayı teşvik eden, can ve mal kaybını azaltmaya yönelik, hız, kırmızı ışık ve park ihlallerini elektronik olarak tespit edecek bir uygulama öngörmekteyiz. Sistem ile trafik akışının kontrolü ve ulaşım denetimi daha etkin bir biçimde sağlanacak. Trafik düzenini bozan araçlardan kaynaklanan kazalar önlenerek vatandaşlarımızın can ve mal emniyeti daha etkin şekilde korunacak." diye konuştu.

Toçoğlu, özellikle şehir merkezindeki park ihlallerinin önüne geçerek trafik sorunlarının azaltılmasının amaçlandığı sistemin ilk olarak şehir merkezinde trafiğin yoğun olduğu 23 kavşağa kurulacağını kaydetti.

Bu kapsamda il genelinde 51 sabit ve bir araç üzeri olmak üzere kurulacak sistemler ile kırmızı ışık, hız ve park ihlal uygulaması hayata geçirileceğini bildiren Toçoğlu, şunları ifade etti:

"Ayrıca sistem, diğer tüm sinyalizasyonlar ile adapte edilerek Büyükşehir Trafik Kontrol Merkezinden yönetilebilir hale getirilecek. Bu proje ile kısa sürede şehir trafiğine ciddi katkı sağlanacak. İhlal ve kazalar büyük oranda azalacak. Belediye otobüslerimize kameralar ve bilgilendirme ekranları konulacak. Akıllı duraklar ve sanal akıllı durak uygulamaları, Araç Takip Merkezi ile tüm toplu taşıma araçlarının anlık ve geçmişe dönük diyalog, hareket saati ve güzergah denetimleri yine bu sistemle yapılabilecek. Ayrıca kavşaklara yerleştirilecek kameralarla araç sayımları yapılarak, trafikle ilgili her şey analitik olarak ölçülecek. Böylece vatandaşlarımıza daha akıllı çözümler sunabileceğiz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.