Sakarya

SAÜ öğrencilerinden şehit ailesine Anneler Günü ziyareti

18:59 07 Mayıs 2016
SAÜ öğrencilerinden şehit ailesine Anneler Günü ziyareti

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) öğrencileri, "Anneler Günü" dolayısıyla 1994 yılında Kars'ta teröristlerin kurduğu pusu sonucu şehit olan er İlhan Aras'ın Erenler ilçesindeki ailesini ziyaret etti.

Şehidin annesi Songül ve babası Ali Aras'a çiçek takdim eden Sakarya Meslek Yüksekokulu (MYO) Gazetecilik ve Habercilik Bölümü Başkanı Zülfikar Özçelik ve öğrenciler, Songül Aras'ın Anneler Günü'nü kutladı.

Özçelik, şehidin annesini ve ailesini ziyaret etmekten büyük onur duyduklarını dile getirerek, "Şehidimizi rahmet ve şükranla anıyoruz. Anadolu'nun kahramanları ve onları yetiştiren kahraman anneleriyle gurur duyuyoruz. Yıllar geçse de acınızın dinmediğini biliyoruz ancak yıllar geçse de acınızı paylaşacak, sizlere saygısını sunacak genç bir nesil olduğunu da göstermek istiyoruz. Bu vesileyle tüm şehit ve gazi annelerimizin gününü kutluyoruz." şeklinde konuştu.

- "Oğlum yaşını büyüterek askere gitmek istedi"

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Sakarya Şubesi kurucularından baba Aras da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, şehit oğlunun liseyi bitirdikten sonra yaşını büyüterek askere gitmek istediğini, 1994'te Kars'ta hain bir pusu sonucu şehit olduğunu anlattı.

Anne Aras da 4 çocuğundan biri olan şehit ile gurur duyduğunu belirterek, oğlunun salonun baş köşesine astığı fotoğrafıyla teselli bulmaya çalıştığını, gününü torunlarıyla geçirdiğini söyledi.

Öğrenciler, daha sonra baba Ali Aras ile şehidin Erenler Mezarlığı'ndaki kabrine giderek dua etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.