Sakarya

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'na doğru

17:05 18 Mayıs 2016
19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'na doğru

Sakarya Valilisi Hüseyin Avni Coş, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Vali Coş, mesajında, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nın 97. Yıl dönümünü, birlik ve beraberlik içinde, huzur ve refah ortamında kutlanacağını ifade etti.

Bağımsızlık mücadelesinin Atatürk'ün, 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkışıyla başlayıp cumhuriyetin ilanıyla neticelendiğini dile getiren Coş, şunları kaydetti:

"19 Mayıs’ın aynı zamanda Gençlik ve Spor Bayramı olarak ilan edilmesinin, gençlere duyulan güvenin ve onlara düşen büyük sorumluluğun da göstergesidir. Güçlü ve müreffeh bir Türkiye idealini yaşatarak geleceğe taşıyacak, geleceğimizin teminatı, umudumuz ve en büyük zenginliğimiz olan gençlerimizdir. Gençlerine güvenen, onları en iyi şekilde yetiştiren milletler ilelebet mevcudiyetlerini sürdürebilirler. Üstleneceğiniz kutsal emaneti korumak, daha da yüceltmek için sizler de çok çalışmalı, kendinizi çok iyi yetiştirmelisiniz. Sizlerin, milli ideallerin peşinden kararlılıkla giden, vatanını seven, ahlaklı, öz güvenli bireyler olarak yetişmeniz en büyük arzumuzdur. Aziz Şehitlerimizi, merhum gazilerimizi ve başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm milli mücadele kahramanlarımızı rahmet, minnet ve şükranla yad ediyor, aziz milletimizin ve tüm Sakaryalı hemşehrilerimizin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı tebrik ediyorum."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.