Sakarya

Akyazı'da koruyucu ailelere yemek

14:53 19 Mayıs 2016
Akyazı'da koruyucu ailelere yemek

Sakarya Valiliği Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından Akyazı ilçesinde koruyucu ailelere yemek verildi.

Kuzuluk Tabiat Parkı'nda düzenlenen etkinlikte konuşan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Nusret Soylu, 2000 yılında 500 olan koruyucu aile sayısının bugün 4 bini aştığını söyledi.

Çocuklara gönüllerini açan değerli aileleri tebrik eden Soylu, "4 bin çocuk, mutlu ve sıcak yuvasında bakım görmektedir. 'Çocuğuma böbreğimi vereceğim.' diyen babayla tanıştım. Büyük bir vefa göstergesi ve koruyucu ailelere örnek teşkil etme anlamında güzel bir davranıştır." dedi.

Akyazı Belediye Başkanı Hasan Akcan da bir toplumun çekirdeğini oluşturan ailenin sağlam olması durumunda devletin de sağlam olacağını ifade ederek, aile kavramını düşünerek kendisini güçlü kılan hükümete teşekkür etti.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mutlu Işıksu ise koruyucu aile oluşturma modelinin toplumda farkındalık yarattığını belirterek, "Geçen yıl ev sahibi olduğumuz koruyucu aile şenliğinden bu yana birçok aile aramıza katılmıştır. Koruyucu ailelerimize teşekkür ediyorum." dedi.

Etkinlikte çocuklar palyaço gösterileriyle keyifli vakit geçirdi. Yemeğe, Vali Hüseyin Avni Coş, Kaymakam Kamuran Ballı, Başsavcı Bahadır Altan Bayındır ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de katıldı.

Yemeğin ardından Soylu ve Vali Coş, koruyucu ailelere plaket takdim etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.