Sakarya

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı

15:14 19 Mayıs 2016
19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı

Sakarya, Kocaeli, Bolu, Düzce, Zonguldak, Bartın ve Karabük'te, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı törenlerle kutlandı.

Sakarya'da, Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başlayan törenler, Atatürk Stadı'nda devam etti.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çelikel, yaptığı konuşmada, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs'ta Samsun'da attığı ilk adımın, milletin bağımsızlığını kazanması ve Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşu yolunda en önemli adım olduğunu söyledi.

Geçmişini, tarihini ve kültürünü bilen, özüne sahip çıkan, bunu gelecek nesillere aktarabilen toplumların ilelebet yaşayacağını belirten Çelikel, "Sevgili gençler, gelecekte ülke yönetiminde söz sahibi olacak sizler, sevgi, barış ve hoşgörüyle tüm sorunların üstesinden gelecek, birlik içinde hareket ederek, geleceğin lider ülkesi Türkiye'yi daha güçlü hale getireceksiniz." diye konuştu.

Günün anlam ve önemini belirten şiirlerin okunduğu etkinlikte, halk oyunu gösterileri ve çeşitli sportif faaliyetler yapıldı.

Programın sonunda, "Gençlik Yürüyüşü" gerçekleştirildi.

Vali Hüseyin Avni Coş, Garnizon Komutanı Albay Emin Dursun, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, İl Emniyet Müdürü Osman Babadağı, Çelikel, gençler ve veliler, Türk bayraklarıyla, bando takımının çaldığı marşlar eşliğinde Kent Meydanı'na yürüdü.

- Kocaeli

Kocaeli'de, Atatürk Anıtı'na çelenk bırakılmasının ardından Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünce SEKA Park'ta "Gençlik Yürüyüşü" düzenlendi.

Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Muzaffer Çintimar, veliler ve çocuklar, ellerinde Türk bayraklarıyla, mehter takımının çaldığı marşlar eşliğinde 2 kilometre yürüdü.

Yürüyüş sonrası, protokol ve izci gençler arasında halat çekme yarışı yapıldı. Yarış sırasında halatın kopmasıyla, Vali Güzeloğlu, Karaosmanoğlu ve bazı yarışmacılar düştü.

- Bolu

Bolu'daki tören, Anıtpark'taki Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başladı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Şahin Ertem'in konuşmasıyla devam eden törene, Vali Yardımcısı Necdet Özeroğlu, Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, öğrenciler, sporcular ve vatandaşlar katıldı.

Etkinlikler, Kent Meydanı'ndaki stantların gezilmesi ve halk oyunu gösterileriyle devam etti.

Öte yandan, Anıtpark'taki törene üzerinde "Şehitlerimiz ve 13 Kürt vatandaşımız, PKK katliamına kurban gitti. İnsan haklarını koruduklarını söyleyenler, HDP, TKP, CHP, Eğitim-Sen, KESK, DİSK, ÖDP, EMEP, neden sessizsiniz? Ölenler insan değil mi?" yazılı tişörtle gelen eski BBP Bolu İl Başkanı Mahmut Alan, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasına eşlik etti.

Alan, gazetecilere yaptığı açıklamada, insan haklarını koruduklarını söyleyenlerin kaç gündür sessiz olduğunu savunarak, "Çünkü ölenler PKK'lı değil, Kürt vatandaşı, Türk vatandaşı, şehitlerimiz." dedi.

Seslerini, kimseye zarar vermeden demokratik şekilde duyurduklarını anlatan Alan, "Giydiğim kıyafette ismi bulunan teşkilatları, daha önce PKK'lılar için nasıl sokaklara çıktılarsa, şehitlerimiz ve ölen 13 Kürt vatandaşımız için sokaklara davet ediyoruz." şeklinde konuştu.

- Düzce

Düzce'deki törende, Anıtpark Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk bırakıldı.

18 Temmuz Spor Salonu'nda süren kutlamalar kapsamında, halk oyunları ve çeşitli gösteriler sunuldu.

Öte yandan, Yığılca ilçesinde bugüne özel yapılan "ay yıldızlı ekmek", vatandaşlardan büyük ilgi gördü.

Ekmek ustası Hüseyin Baytimur, günün anlam ve önemini bu şekilde göstermek istediklerini, herkesin bayramını kutladığını belirtti.

- Zonguldak

Zonguldak'taki törende, Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet Güral Karayılmaz, yaptığı konuşmada, kendine inanan, evrensel ve milli değerleri özümseyen gençlerin, Türkiye'yi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün gösterdiği hedefe ulaştıracaklarını söyledi.

Daha sonra, mehter takımı gösteri sundu.

Halk oyunları ve spor gösterilerinin de yapıldığı törene, Vali Yardımcısı Ömer Bedrettin Sağsöz, İl Emniyet Müdürü Osman Ak, diğer protokol üyeleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

- Bartın

Bartın'daki törenler, Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Cumhuriyet Meydanı'ndaki törende ise Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali Özdemir, günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı.

Törende, Bartın Üniversitesi öğrencileri halk oyunu, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü sporcuları da tekvando ve karate gösterisi sundu.

Programda, Vali Yardımcısı Mesut Gençtürk, Garnizon Komutanı Deniz Kıdemli Albay Mehmet Erdemir, Belediye Başkanı Cemal Akın, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar hazır bulundu.

- Karabük

Karabük'ün Şirinevler Mahallesi'nde başlayan "Gençlik Yürüyüşü", Yenişehir Atatürk Anıtı'nda son buldu.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdulkadir Çetin'in anıta çelenk sunmasının ardından, saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Vali Orhan Alimoğlu, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Cihan Ulukaya, Belediye Başkanı Rafet Vergili ve Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Fatih Ağca, çeşitli yarışmalarda dereceye girenlere ödüllerini verdi.

Program, halk oyunları gösterisinin ardından sona erdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.