Sakarya

SATSO Başkanı Kösemusul'a ziyaret

14:40 01 Haziran 2016
SATSO Başkanı Kösemusul'a ziyaret

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas ve beraberindeki heyet, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul'u ziyaret etti.

SATSO yönetim kurulu üyelerinin de hazır bulunduğu ziyarette iki kurum arasındaki iş birliği projeleri üzerine değerlendirmelerde bulunuldu.

SAÜ'nün nitelikli eleman yetiştirmek amacıyla başlattığı uygulamalı eğitim modeli “3+1” ve “7+1” projesi, üniversite ve SATSO arasında değerlendirildi.

Rektör Elmas, hayata geçirilen bu projenin başarılı bir şekilde yürütüldüğünü, projeden hem iş verenler hem de öğrencilerin çok memnun olduğunu söyledi.

Kösemusul da projelerinin Sakarya’nın iş gücü potansiyelinin ortaya çıkarılmasında büyük önemi olduğunu belirterek, "Sakarya Üniversitesi ile ortak çalışmalarımız sürekli olarak devam ediyor. Üniversite-Sanayi iş birliği konusunda pek çok şehire örnek konumdayız. SATSO olarak Sakarya Üniversitesinin her projesini desteklemeye daima devam edeceğiz." diye konuştu.

Kösemusul, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Henüz kısa bir zaman öncesi 3. Endüstri Devrimi’nde Türkiye’nin rolü, şehirlerin katkılarından heyecanla söz ederken artık 4. Endüstri Devrimi’nden bahsediyoruz. Bu devrime ayak uydurmak, zamanın da ötesine geçmek, eğitim ve istihdam politikalarımıza, üretim yöntemlerimize çekeceğimiz formatın kapsamı üzerine kafa yormanın önemi, temel meselelerimiz olmaktadır. Yeni dönemle birlikte tüm üretim birimlerinin birbirleriyle bağlantısı ve tam zamanlı lojistik rutin bir uygulama haline gelecektir. Kaynakların verimli kullanımı, kaliteli ve seri üretim, zamandan tasarruf, Ar-Ge ve inovasyonun Endüstri 4.0 dönemine geçişi hızlandıran etkenler olacağı bir gerçektir."

Elmas, Sakarya sanayisindeki gelişmeler hakkında bilgi vermek üzere Kösemusul’u SAÜ Senatosu’na davet etti.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.