Sakarya

İstanbul'daki terör saldırısına tepkiler

15:26 07 Haziran 2016
İstanbul'daki terör saldırısına tepkiler

Türkiye Camii ve Kur'an Kursu Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Recep Kıyak, İstanbul'daki terör saldırısına ilişkin "Terör, sadece Türkiye'nin sorunu değil, tüm devletlerin sorunudur. O nedenle teröre uluslararası bir çare aranması gerekir." dedi.

Kıyak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, saldırıda şehit olan polis ve hayatını kaybeden vatandaşlara Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralananlara da acil şifalar diledi.

Terörün acımasız yüzünü bir kez daha ortaya koyduğunu vurgulayan Kıyak, birlik ve beraberlik içinde terörün üstesinden gelineceğine inandığını söyledi.

Kıyak, terörün sadece Türkiye'de değil, dünyanın her yerinde meydana geldiğine dikkati çekerek, "Terör, sadece Türkiye'nin sorunu değil, tüm devletlerin sorunudur. O nedenle teröre uluslararası bir çare aranması gerekir. Tüm dünya devletleri birlikte hareket ederek, terörün kökünü kazımak için mücadele etmelidir. Türkiye Cumhuriyeti devleti de terörle mücadele konusundaki duyarlı çalışmalarına devam ediyor. Huzur ve güvenliğimizi hedef alan insanlık dışı bu alçakça saldırıyı, buna destek olan iç ve dış güçleri nefretle kınıyor, lanetliyoruz." diye konuştu.

Terör saldırısının yaşandığı bölgedeki bina, araç, iş yerleri ve Şehzade Camisi'nde de hasar oluştuğunu anımsatan Kıyak, "Hasar durumunun ne kadar olduğunu daha detaylı olarak bilmiyoruz ama kısa zaman içerisinde o camiye gidip inceleme yapacağız. O caminin acilen eski şekline getirilip ibadete açılmasını istiyoruz." ifadesini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.