Sakarya

Halep ve Felluce'deki saldırılar

15:48 07 Haziran 2016
Halep ve Felluce'deki saldırılar

Sakarya İnsani Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği (İHH) Başkanı Sebahattin Aydın, Halep ve Felluce'deki saldırılara ilişkin, terör örgütü PKK aracılığıyla Suriye'nin kuzeyinde Türkiye'yi çevreleme kuşağı oluşturulduğunu belirtti. Aydın, "Türkiye'nin, İslam dünyasıyla irtibatının kesilmesiyle ilgili bir çalışmaydı. Bu, Suriye ve Irak'ın bütününde devam ediyor. Türk Milleti bunların farkında" dedi.

Aydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Halep'in kuzeyinde DAEŞ ve güneyine yönelik Rus saldırılarının yoğunlaşması ile son dönemde DAEŞ bahanesiyle Felluce halkına yönelik saldırıların kendilerini kaygılandırdığını söyledi.

Saldırılardan kaçan halkın Fırat Nehri'nde boğulmasının üzücü bir durum olduğunu belirten Aydın, şöyle dedi:

"Bölgeye yönelik özellikle mezhepçi yaklaşımlardan ve Sünni halkın bölgeyi terk etmesine yönelik faaliyetlerden derin endişe duyuyoruz. Bu doğrultuda sadece Felluce'de değil, Suriye'de de Rusya ve İran'ın mezhepçi yaklaşımlarının bölgeye yönelik büyük planlarının olduğunu gösteriyor. Tüm halkımızı, saldırılara karşı tepkilerini ortaya koymaya davet ediyoruz."

Bölgeden Türkiye'ye yapılan yardım çağrılarının karşılık bulmasını ümit ettiklerini dile getiren Aydın, söz konusu bölgelerin demografik yapısıyla oynayarak Irak ve Suriye'de birbiriyle çatışan devletlerin oluşturmak istendiğini savundu. Aydın, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu yoğun bombardımanı, Rusya'nın Çeçenistan savaşı sırasında uyguladığı gibi 'bombalanarak boşaltılan şehirlere askerin hakim olması ve demografik yapının bozulmasına' yönelik bir faaliyet olarak görüyoruz. Benzer mesele Suriye'nin kuzeyine PKK'nın yerleştirilmesiyle yapıldı. Suriye'nin kuzeyinde Arapların ve Türkmenlerin yoğun olduğu bölgelere yerleştirilen PKK aracılığıyla Suriye'nin kuzeyinde Türkiye'yi çevreleme kuşağı oluşturuldu. Türkiye'nin İslam dünyasıyla irtibatının kesilmesiyle ilgili bir çalışmaydı. Bu Suriye ve Irak'ın bütününde devam ediyor. Türk milleti bunların farkında."

Aydın, durumdan derin endişe duyduklarını söyleyerek, "Ramazan ayı dolayısıyla halkımızın Ümmet-i Muhammed için bol bol dua etmesini talep ediyoruz. Halkımızdan, zekat ve fitrelerini dağıtırken mazlum Suriye halkını unutmamalarını talep ediyoruz." diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.