Sakarya

"Türkiye'nin 500 büyük sanayi kuruluşu" araştırması

14:45 10 Haziran 2016
"Türkiye'nin 500 büyük sanayi kuruluşu" araştırması

İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından "Türkiye'nin 500 büyük sanayi kuruluşu" araştırmasının 2015 raporunda, Sakarya'dan 20 firma listeye girdi.

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, yaptığı yazılı açıklamada, ülke ekonomisinin gelişme trendlerini ortaya koyan önemli bir çalışma olarak takip edilen araştırmanın sonucuna göre Sakarya'dan 20 firmanın kendilerini onurlandırdığını belirtti.

Merkezi Sakarya’da olan ve Sakarya’da üretim şubesi bulunan firmaların da yer alan çalışmanın ilin ekonomisi açısından önemli olduğunu ifade eden Kösemusul, şunları kaydetti:

"İlk 500 Sanayi Kuruluşu araştırması neticesinde her yıl Sakaryalı firmaların yoğunlukla yer almasından memnuniyet duyuyoruz. 500 sanayi kuruluşu araştırması ülkemizin ve bölgelerin yıllarla beraber yerel ve ulusal gelişimine dair ciddi fikir sahibi olmamıza katkı sağlıyor. Firmalarımızı tebrik ediyor, bize bu gururu yaşattıkları için teşekkür ediyorum. 500 Büyük Sanayi Kuruluşu Araştırmasında yer alan firmalarımız göstermiştir ki Sakarya tek sektörde değil her sektörde başarı ile ilerliyor ve Sakarya ekonomisi tüm firmalarımızın katkısı ile büyüyor. Üreten, istihdam sağlayan, il ve ülke ekonomisine katkı sağlayarak böyle güzel başarılara imza atan firmalarımızla gurur duyuyor takdir ediyoruz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.