Sakarya

Sakarya'da dolu tarım alanlarına zarar verdi

15:29 16 Haziran 2016
Sakarya'da dolu tarım alanlarına zarar verdi

Karasu ilçesindeki dolu yağışı ve ardından oluşan hortum, tarım alanlarında hasara neden oldu.

Geçe geç saatlerde başlayan fırtına ve dolu yağışı ardından oluşan hortum kavak ağaçlarını devirdi. Ceviz büyüklüğünde yağan dolu tarlalarda bulunan sebze ve meyvelere büyük hasar verirken, fındık ağaçlarında hasar oluştu.

Oluşan hortumdan dolayı kavak ağaçları zarar gören Aytekin Özkan, 350-400 ağacının hortumun etkisiyle kırıldığını belirterek, "Fındık, mısır ve sebzelerimiz büyük zarar gördü." diye konuştu.

Cafer Özkan da dolu yağışından dolayı 20 dönümlük buğdaylarının zarar gördüğünü belirterek, "400 adet kavak ağacı hortumun etkisiyle kırıldı. Bizlere devlet büyüklerimizin yardım etmesini istiyoruz." dedi.

Sebze ve meyveleri dolu yağması sonuncu hasar gören çiftçi Şükrü Acar da, dün gece yarısı fırtınayla başlayan ceviz büyüklüğünde doluların tarlalarda bulunan kivi, domates, karpuz ve biberlerin tamamına zarar verdiğini ifade ederek, "Yani sebze ve meyvelerimizde yüzde yüz hasar oluştu. Zararımız çok büyük mağduruz devlet büyüklerimizin bizlere yardımcı olmasını istiyoruz." şeklinde konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.