Sakarya

Minik sporcular babaları için yarıştı

15:14 19 Haziran 2016
Minik sporcular babaları için yarıştı

Sakarya'da minik karateciler, Babalar Günü'nde, babaları için mindere çıktı.

Gençlik ve Spor Bakanlığının "Ailem ile Spor Yapıyorum" Projesi kapsamında, Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürlüğünce Sakarya Spor Salonu'nda düzenlenen müsabakalarda, 105'i bayan 280 sporcu ter döktü.

"Minikler", "Yıldızlar" ve "Gençler" kategorilerinde gerçekleştirilen şampiyonada dereceye girenler madalyalarını babalarına hediye etti.

Türkiye Karate Federasyonu Başkanvekili Meydan Kobaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, proje kapsamında Babalar Günü'ne özel turnuva düzenlendiğini söyledi.

Turnuvanın Türkiye'de ilk defa yapıldığını belirten Kobaş, "Dereceye giren çocukların yanına babalarını da çıkartıp madalyalarını babalarına hediye ediyoruz. İnşallah Türkiye'de yayılır, ailece spor yapma şansını yakalatırız." şeklinde konuştu.

Kobaş, Sakarya'nın karatede Türkiye'nin lokomotifi olduğunu ifade ederek, kentin milli takıma birçok sporcu verdiğini, Avrupa ve dünya şampiyonları çıkardığını anımsattı.

- "Babam için yarıştım ve onun için madalya aldım"

Sporculardan 9 yaşındaki Deha Deniz Lazoğlu, babası için yarıştığını, kazandığı madalyayı da yine babasına hediye ettiğini belirterek, çok mutlu ve gururlu olduğunu kaydetti.

Baba Nurbay Lazoğlu da Babalar Günü'ne özel bir turnuva düzenlendiği için mutlu olduğunu dile getirdi.

Oğlu için turnuvaya geldiğini belirten Lazoğlu, "Oğlumun aldığı madalya için çok gurur duyuyorum. Bu madalyayı bütün babalar için aldım. Herkese başarılar diliyorum. Bu duygu gerçekten anlatılmaz yaşanır." diye konuştu.

Daha sonra dereceye giren sporcular, babalarıyla kürsüye çıktı ve madalyalarını aldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.