Sakarya

Uyuşturucu tacirlerinin korkulu rüyası: "Dark"

11:25 26 Haziran 2016
Uyuşturucu tacirlerinin korkulu rüyası: "Dark"

ONUR ORHAN - Sakarya Emniyet Müdürlüğünde 5 yıldır görev yapan ve bugüne kadar katıldığı operasyonlarda çok sayıda uyuşturucu maddenin ele geçirilmesine katkı sağlayan narkotik köpeği "Dark", uyuşturucu tacirlerine geçit vermiyor.

Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Daire Başkanlığı bünyesindeki Köpek Eğitim Merkezi Şube Müdürlüğünde 3,5 aylık zorlu eğitime tabi tutulan Labrador cinsi "Dark", sınavı da başarıyla geçerek eğitmeni İsmail Selçuker'le görevlendirildiği Sakarya'da, eğitmeni nezaretinde her gün zorlu antrenmanlar yapıyor.

Kaçakçıların uyuşturucunun saklanması için denediği her türlü yöntemi, keskin koku alma yeteneğiyle boşa çıkaran 8 yaşındaki "Dark", kentte 5 yıldır katıldığı operasyonlarda yaklaşık 2,5 ton esrar, 540 kilogram eroin, 270 bin adet uyuşturucu hap ve yarım kilo kokain maddesinin ele geçirilmesine katkı sağladı.

- "Her an göreve hazır tutuyoruz"

Sakarya Emniyet Müdürlüğü Uyuşturucu ile Mücadele Şube Müdürlüğünde görevli köpek eğitmeni polis memuru İsmail Selçuker, AA muhabirine yaptığı açıklamada, uyuşturucu madde arama köpeğiyle 2011 yılından itibaren Sakarya'da görev yaptığını söyledi.

"Dark" isimli köpeğin çok sayıda operasyona katıldığını aktaran Selçuker, "Köpeğimizi sürekli göreve hazır tutabilmek için günlük eğitim ve antrenman programları uygulanıyor. Yarım saat mutlaka sporunu yaptırıyoruz. Bu sporda koşu, pentatlon ve sevdiği oyuncakla oynatma var. Onun dışında köpeği hazır tutabilmek için çeşitli mekanlarda çalışmalar gerçekleştiriliyor." diye konuştu.

Selçuker, Dark'ın 2 yılda bir köpek eğitim merkezinde teste tabi tutulduğunu, bu testler sonucunda başarı gösteremeyen ya da görevine devam edemeyeceği anlaşılan köpeklerin düşümlerinin yapıldığını aktardı.

- "Çocuklarımdan çok Dark'ı görüyorum"

Dark'ın da hibe yoluyla emniyete kazandırıldığını belirten Selçuker, "Köpekleri çok seviyorum. Sevmezseniz zaten bu işi yapma şansınız yok. Yeri geliyor çocuklarımla 8-9 saat geçirmiyorum ama köpekle mecbur 8-9 saat geçirmek zorunda kalıyorsunuz. Operasyonlara katılıyoruz, eğitimlerini, antrenmanlarını yaptırıyoruz. Günümüz devamlı birlikte geçiyor. 2008 yılından beri köpeğimle birlikte çalışıyorum." ifadesini kullandı.

Polis memuru Selçuker, Dark'ın 2 yıl sonra emekli olacağını, onu sahiplenmek istediğini dile getirerek, "Şimdi bu, Köpek Eğitim Şube Müdürlüğünün tasarrufunda olan bir şey. Onların köpek üzerinde gerekli incelemeyi yapıp damızlık olarak kullanma ihtimalleri var. Eğer ellerinde damızlık hayvan ihtiyacı yoksa idareciye teklif ediyorlar. Ona istinaden de biz sahipleniyoruz. Bizim uygun yerimiz yoksa ilgili müdürlük sahiplendirmeyi yapıyor." diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.