Sakarya

Cem Uzan'ın el konulan çiftliğinde DAEŞ'çilerin eğitildiği iddiası

20:28 01 Temmuz 2016
Cem Uzan'ın el konulan çiftliğinde DAEŞ'çilerin eğitildiği iddiası

Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığınca Twitter'daki "fuatavni_f" adlı kullanıcının Pamukova ilçesinde Cem Uzan'ın el konulan çiftliğinde DAEŞ'çilerin eğitildiği yönündeki iddialar üzerine başlatılan soruşturmada, kovuşturmaya yer olmadığına karar verildiği bildirildi.

Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Ercan, yaptığı yazılı açıklamada, Twitter'daki "fuatavni_f" adlı kullanıcı tarafından "Sakarya Akyazı ilçesi ve İnönü Yaylası'nda IŞİD kampları var. Pamukova'da el konulan Cem Uzan'ın çiftliğinde IŞİD'çiler eğitiliyor." şeklinde yapılan paylaşım üzerine soruşturma başlatıldığını belirtti.

İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince yapılan çok yönlü araştırma ve incelemeler ile dinlenen tanık beyanları neticesinde, Akyazı ve Pamukova ilçelerinde DAEŞ (IŞİD) silahlı terör örgütüne veya başka bir terör örgütüne ait herhangi bir kampın olduğuna ya da herhangi bir terör örgütü adına faaliyette bulunulduğuna dair ortada herhangi bir delil bulunmadığını vurgulayan Ercan, "Cumhuriyet Başsavcılığımızca iddialar hakkında yürütülen soruşturma neticesinde kovuşturmaya yer olmadığına dair karar verilmiştir." ifadesini kullandı.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.