Sakarya

Başbakan Yıldırım'ın açıkladığı "Ekonomik Müjdeler Paketi"

15:15 04 Temmuz 2016
Başbakan Yıldırım'ın açıkladığı "Ekonomik Müjdeler Paketi"

Sakarya Ticaret Sanayi Odası (SATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, "Ekonomik Müjdeler Paketi"ne ilişkin, "Paket, camiamıza en güzel bayram hediyesi olmuştur. Yeni çalışmalar, yatırımlar ve güçlü üretimlerle Türkiye ekonomisi çok daha ileri seviyelere inşallah gelecek ve hep birlikte 2023 hedeflerine ulaşacağız." dedi.

Kösemusul, AA muhabirine yaptığı açıklamada, iş dünyasının uzun zamandır arzu ettiği ve beklediği çalışmaların, Başbakan Binali Yıldırım tarafından açıklanan paket kapsamında değerlendirilmesinin memnuniyet verici olduğunu söyledi.

Bu konuda reform uygulanması özellikle teknolojiye verilen önem ve damga vergisi alınmamasının kendilerini mutlu ettiğini dile getiren Kösemusul, çek konusunda yoğun problemlerin yaşandığını ve hükümetin bu konuda çalışma başlatmasının önemli bir gelişme olduğunu belirtti.

Kösemusul, çeklerde başlayan "karekod" uygulamasının bu konuda önemli bir aşama olduğunu vurgulayarak, paketle karşılıksız çeke yeniden yaptırım yolu açılmasının, güveni artıracağını ve işleri hızlandıracağı değerlendirmesinde bulundu.

- "Ekonomimize nefes aldıracaktır"

İçeriden ve dışarıdan gelen birçok etkiyle piyasada yaşanan sıkıntılar ve akabinde bankaların tutumları sonucunda iş dünyasının problemlerinin "Ekonomik Müjdeler Paketi" ile yüksek oranda azalacağına inandığını ifade eden Kösemusul, şöyle konuştu:

"Kredi kullanımında menkullerin ve taşınabilirlerin de teminat gösterilmesi önemli bir adım olmuştur. Fabrika açma ve kapamanın kolaylaştırılması, üyelerimizin vergi borçlarının faizlerin silinerek yeniden yapılandırılması, bürokratik sorunların ortadan kalması için gösterilecek çaba, tarıma lisanslı depoculuğun getirilmesi, turizm desteği, güneydoğu ve doğu bölgelerimize verilecek teşvikler ve daha birçok maddenin yer aldığı müjde paketi ekonomimize nefes aldıracaktır."

Kösemusul, ihracatçıya verilecek yeşil pasaport ile ilgili iş dünyasının uzun zamandır talepleri olduğunu belirterek, "Ürünlerimiz, serbest dolaşırken, iş adamlarımız, iş kadınlarımız dolaşımda zorluklar yaşıyordu. Yeşil pasaport, ihtiyacımız olan alternatif pazar arayışlarına da ivme kazandıracaktır. Bu da ihracat değerlerimizi daha üst seviyelere çıkaracaktır." diye konuştu.

Türk iş dünyasının kararlı ve cesaretli olduğunu aktaran Kösemusul, "Paket ekonomide büyük oranda karşılık bulacaktır. Paket, camiamıza en güzel bayram hediyesi olmuştur. Yeni çalışmalar, yatırımlar ve güçlü üretimlerle Türkiye ekonomisi çok daha ileri seviyelere inşallah gelecek ve hep birlikte 2023 hedeflerine ulaşacağız. Müjde Paketi için Sayın Başbakanımıza ve hükümetimize çok teşekkür ediyoruz. Sıra şimdi iş dünyamızda." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.