Sakarya

Sakarya Emniyet Müdürlüğünden açıklama

17:16 06 Temmuz 2016
Sakarya Emniyet Müdürlüğünden açıklama

Sakarya Emniyet Müdürlüğünden, ulusal bir gazetede yer alan, "şehit cenazesinde Vali Coş ile tartışan kadının evine polisin baskın yaptığı" iddiasının gerçeği yansıtmadığı bildirildi.

İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, ulusal bir gazetede "Vali Coş Tartıştı, Polis Evini Bastı" başlığıyla çıkan haberde gerçekle ilgisi olmayan, eksik, yanlış ve yanıltıcı bilgilere yer verildiği belirtildi.

Mardin'in Derik ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarınca şehit edilen Uzman Çavuş Samet Şare'nin cenaze töreni için 30 Haziran'da Adapazarı ilçesindeki evine gelen Vali Coş ve beraberindeki yetkililerin yolunu kesen kadının, "şehit eşi", yanındaki iki erkek çocuğun da "şehit çocukları" olduğunu, 10 yıl önce şehit düşen eşini unutamadığını söylediği aktarılan açıklamada, bunun üzerine bayramda şehit ailelerine ziyaretler kapsamında bu ailenin de ziyaret edilmesinin kararlaştırıldığı kaydedildi.

Kadının daha sonra görevlilerle yaptığı konuşmada, çelişkili ifadeler kullandığı vurgulanan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Önceki beyanıyla çelişkili şekilde 'tekrar evlendiğini, bu nedenle ziyaret kabul etmediğini, İstanbul Bostancı'da ikamet ettiğini, Nasuhlar köyünden olduğunu, zaman zaman da köyüne gelip gittiğini' beyan etmesi, kimliğini de gizlemesi, aceleyle şehit evinden ayrılması dikkat ve şüphe çekmiştir. İlgili muhtarla yapılan görüşmede köylerinden böyle bir kişi olmadığının beyan edilmesi üzerine araştırmaya devam edildiğinde bu meçhul şahsın şehit evinin bulunduğu mahalden ayrılırken bindiği ticari taksi şoförüne de kendisini 'Binbaşı Melisa' olarak tanıttığı öğrenilmiştir.

Sakarya'da bilinen, tanınan, kayıtlı olan şehit aileleri arasında olmayan, şüpheli tavır ve beyanlarda bulunan bu şahsın kimliğinin belirlenmesi amacıyla yapılan araştırmaya cumhuriyet savcısının talimatları doğrultusunda devam edilmiştir."

Açıklamada, R.D. olduğu anlaşılan kadının, daha önce 3 kere evlenip boşandığı, eski eşlerinin şehit olmadığı, kendisini "binbaşı" olarak tanıttığı, daha önce hakkında 5 dolandırıcılık ve 2 iftira suçundan adli kovuşturma yapıldığının tespit edildiği bildirildi.

- "Haberdeki iddialar asılsız"

Nöbetçi cumhuriyet savcısının talimatıyla R.D. hakkında "dolandırıcılığa teşebbüs" suçundan adli işlem başlatıldığı vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Haberde 'İşte O Konuşma' başlığıyla verilen metin, sözde 'şehit eşi' ile vali arasındaki konuşmanın bütünü değildir, cımbızlanmış, bağlamından koparılmış, kurgu habere uygun hale getirilmiş kısımlarıdır. İddia edildiği gibi, bu şahısla vali ya da diğer görevliler arasında herhangi bir tartışma yaşanmamıştır. Aksine şehit eşi olduğunu iddia etmesi ve şehit evinde de bulunulması sebebiyle atmosfere ve muhatapların saygınlığına uygun şekilde orada bulunan tüm şehit yakınlarını teskin edici, moral verici bir diyalog kurulmuştur.

Bahse konu şahsın şehit eşi olmadığının anlaşılmasından sonraki adli işlemler, yetkili cumhuriyet savcısının talimatları gereğince ifa edilmiştir."

Açıklamada, haberde iddia edildiği gibi adli işlemler için R.D'yi polis merkezine davet etmek üzere evine giden polis memurunun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve cumhuriyet savcısı hakkında herhangi bir konuşma yapmadığı, haberdeki iddiaların asılsız olduğu belirtilen açıklamada, "Basın meslek ilkeleri uyarınca yeterince araştırılmadan, tek yanlı ve maksatlı beyanlara dayalı haber yapılması, iyi niyetle bağdaştırılamamaktadır. Konuyla ilgili sorumluların cezalandırılması için yasal yollara başvurulacaktır." ifadelerine yer verildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.