Sakarya

Sakarya'da sahte içki ele geçirildi

12:41 12 Temmuz 2016
Sakarya'da sahte içki ele geçirildi

Sakarya Emniyet Müdürlüğünce Ramazan Bayramı'nda TEM Otoyolu'nda yapılan şüpheli şahıs ve eşya aramalarında, sahte içki ve içki şişelerine yapıştırılmak üzere hazırlanmış sahte bandrol yakalandı.

Alınan bilgiye göre, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri, Ramazan Bayramı süresince TEM Otoyolu Arifiye gişelerinde yapılan uygulamalarda, İstanbul'dan Karadeniz illerine giden şehirlerarası otobüslerde şüpheli şahıs ve eşya aramaları yaptı.

Aramalarda, durdurulan bir otobüste yolcu olan E.A'nın (51), "ruhsatsız ateşli silahlarla mermileri satın alma veya taşıma veya bulundurma” suçundan arandığı tespit edildi.

Şüphelinin eşya ve bagaj kontrolünde, kolilere yerleştirilmiş çeşitli markalardaki alkollü içkilerin bandrolsüz ve sahte bandrollü olduğu tespit edildi. Aramalarda toplam 161 şişe (159,9 litre) sahte alkollü içki, 5 litrelik su damacanalarının içerisinde 20 litre sahte rakı ve 5 litrelik su damacanasında sahte viski ele geçirildi.

Ayrıca içki şişelerine yapıştırılmaya hazır vaziyette 269 sahte bandrol ile kapaklara da el konuldu.

Şüpheli E.A, "resmi belgede sahtecilik" ve "TCK 186 kamu sağlığına karşı i̇şlenen suçlar"dan gözaltına alınarak, adliyeye sevk edildi.

İşlemleri tamamlanan E.A, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.