Sakarya

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

18:04 16 Temmuz 2016
FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

Türkiye Fırıncılar Federasyonu (TFF), Türkiye Cami ve Kur'an Kursu Dernekleri Federasyonu, Sakarya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (SESOB), Sakarya Gazeteciler Birliği (SGB) ve Kocaeli Barosu, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) askeri darbe girişimine tepki gösterdi.

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, yazılı açıklamasında, Türkiye'nin bir kez daha "karanlık tünellere" sokulmak istendiğini, milli iradenin yok sayılarak, demokrasinin rafa kaldırılmaya çalışıldığını belirtti.

İç ve dış düşmanların düğmeye bastığını vurgulayan Balcı, "Skorskiler, F-16'larla aziz milletimiz 'adeta savaş ortamı içerisine sokuldu.' Gecemizi karartmak isteyenler, milletin kararlılığıyla bertaraf edildi. Şu an itibarıyla yüzlerce şehidimiz, binlerce yaralımız var. Askerimiz, polisimiz, vatandaşlarımız 'şer odaklarının kirli emellerinin' kurbanı oldular. Demokrasi şehitlerimizi rahmet ve minnetle yad ediyoruz. Ne olursa olsun bugün de demokrasinin yanındayız, yarın da. İktidarıyla, muhalefetiyle, bir bütün olarak milli iradeye saygılıyız. Bu noktada demokrasimize sahip çıkıyor ve yapılanları kabul etmiyoruz. Bu demokrasi mücadelesinde yaşamını yitiren şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Milletimizin örnek birlikteliği sürdükçe her sorunun üstesinden geliriz." değerlendirmesinde bulundu.

- "Allah, bu hainlere fırsat vermesin"

Türkiye Cami ve Kur'an Kursu Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Recep Kıyak da askeri darbe girişimini kınadı.

Kıyak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, FETÖ tarafından gerçekleştirilen askeri darbe girişiminde hayatını kaybeden vatandaşlara Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diledi.

Bu girişimin milletin kahramanlığı, cesareti ve fedakarlığı sayesinde önlendiğini belirten Kıyak, "Milli irade demokrasiye sahip çıktı. Bugün birlik olma zamanı. Birlik ve dayanışma sayesinde milletimiz her türlü sorunun üstesinden geleceğini gösterdi. Milletimiz ve tüm dünya FETÖ'nün gerçek yüzünü bir kez daha gördü. Allah, bu hainlere hiçbir zaman fırsat vermesin. Devletimiz, bunlara gereken cezayı misliyle verecektir." ifadelerini kullandı.

Sakarya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (SESOB) Başkanı Hasan Alişan da bir grup asker tarafından yapılan bu kalkışmanın, ülke ve milletin birliğine yapılmış bir darbe girişimi olduğunu vurguladı.

Milletin kalbine saplanmak istenen bu hançeri kabullenmenin mümkün olmadığını ifade eden Alişan, "Milletimizin iradesine sahip çıkmak için tüm halkımıza görev düşmektedir. Bu, halkın iradesine yapılmış bir saygısızlıktır. Milletimizin iradesine ve demokrasimize vurulmuş bu hançeri kabul etmiyoruz. Halkın iradesiyle seçilmiş meşru hükümete karşı girişilen bu kanunsuz kalkışmanın karşısındayız." diye konuştu.

Sakarya Gazeteciler Birliği (SGB) Başkanı Zeki Aydıntepe de bütün yurdu saran birlikteliğin sadece Türkiye'ye değil, dünyaya dahi ders verecek özellikler taşıdığını belirterek, bu vefa nedeniyle herkese saygı ve sevgi borçları olduğunu kaydetti.

- "Milletimiz gereken cevabı verdi"

Kocaeli Barosu Yönetim Kurulu, devlete, millete ve çocukların geleceğine yapılan hain ve kalleş kalkışmayı lanetledi.

Yönetim kurulunun yazılı açıklamasında, canını ülkenin geleceğine siper eden şehitlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar dilendi.

Açıklamada, şu görüşlere yer verildi:

"Geçmişte yaşanan darbe girişimlerinin sonuçlarına yakinen şahit olan biz hukukçular şunu biliyoruz ki, bugüne kadar demokrasinin askıya alınmasına yönelik girişimlerin tamamı ülkemizde derin yaralara neden olmuştur. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğindeki Kurtuluş Savaşı esnasında kesintisiz faaliyetine devam eden, millet iradesinin müşahhas hali olan Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni bombalamaya cüret edenler, tarihin en büyük ihaneti içinde bulunmuşlar ancak kalkışmaya karşı bölünmez bir bütün olarak kenetlenen milletimizden gereken cevabı almışlardır."

Bu hain kalkışmada bulunanların en kısa sürede yargı önüne çıkartılması istenen açıklamada, "Baro olarak başta darbeler olmak üzere her türlü hukuk dışı müdahalelere karşı olduğumuzu bir kez daha kamuoyunun bilgisine sunarız." ifadesi kullanıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.