Sakarya

FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin soruşturma

17:12 16 Ağustos 2016
FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin soruşturma

Sakarya'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında serbest bırakılan ve savcılık itirazı üzerine gözaltına alındıktan sonra adliyeye sevk edilen 6 polis tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturmada, Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince gözaltına alınan, adliyeye sevk edildikten sonra adli kontrol ve yurt dışı yasağı şartıyla serbest bırakılan emniyet amiri N.P, komiser A.Ö, komiser yardımcısı S.G. ile polis memurları B.Ş, A.T. ve E.H, savcılık itirazı üzerine yeniden yakalandı.

Sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, adliyeye sevk edildi. Tutuklama istemiyle mahkemeye çıkarılan 6 zanlı tutuklandı.

Soruşturma kapsamında Sakarya'da gözaltına alındıktan sonra 12 Ağustos'ta adliyeye sevk edilen 22 emniyet mensubundan 16'sı tutuklanmış, emniyet amiri N.P, komiser A.Ö, komiser yardımcısı S.G. ile polis memurları B.Ş, A.T. ve E.H. adli kontrol ve yurt dışı yasağı şartıyla serbest bırakılmıştı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.