Sakarya

Karasu'da yeni şehirlerarası otobüs terminali binası çalışmaları

13:05 25 Ağustos 2016
Karasu'da yeni şehirlerarası otobüs terminali binası çalışmaları

Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu, yeni şehirlerarası otobüs terminali binası için eylül veya ekim ayında ihaleye çıkacaklarını bildirdi.

İstanbul Caddesi Yeni Mahalle Kavşağına yapılacak terminalin inşa edileceği alanda incelemelerde bulunan İspiroğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, 15 bin metrekare alana sahip olacak terminal için modern bir bina tasarladıklarını söyledi.

Terminalin yap-işlet-devret modeliyle yapılacağını vurgulayan İspiroğlu, "Şu anda düzenleme ve dolgu işlemleri başladı. Sakarya Büyükşehir Belediyesinin yetkisini aldık ve belediye encümen kararı aldıktan sonra, eylül veya ekim ayında ihaleye çıkaracağız. Yasal işlemlerimiz tamamlandıktan sonra da en kısa sürede inşaatına başlayacağız." diye konuştu.

İspiroğlu, terminal projesinin kente olumlu katkıları olacağını ifade ederek, "Belediyemiz kentin ihtiyaçlarını bilen bir belediyedir. Bu nedenle kentimizin her noktasında ihtiyaçları göz önüne alarak çalışma yaptık. Bu çalışmalardan birisi de terminal projesidir. Projemiz ilçemizin en büyük ihtiyaçlarından birisiydi. Projenin sonlanmasıyla kasaba terminali imajı da sona erecek. Eski terminal de mahalle minibüslerinin yolcu alacağı bir yer olacak." dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.