Sakarya

Ağustos ayı ihracat rakamlarının açıklanması

17:17 01 Eylül 2016
Ağustos ayı ihracat rakamlarının açıklanması

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, Ağustos ayı ihracat rakamlarına ilişkin, "Zor zamanda direnmeye ve üretmeye, ihracat rakamlarını daha da yüksek tutmak için gayretle çalışmaya devam edeceğiz. Biz iş dünyamıza inanıyor ve güveniyoruz." dedi.

Kösemusul, gazetecilere yaptığı açıklamada, Sakarya'nın Ağustos ayında 185 milyon 693 dolar ihracatı ile geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 66 geçen aya göre de yüzde 10,5 oranında yükseliş gösterdiğini söyledi.

İhracatçı iller sıralamasında geçen yılın aynı ayında 13. sırada yer alan Sakarya'nın bu ay yüzde 66 artış ile atağa geçerek 9. sıraya yükseldiğini ifade eden Kösemusul, Türkiye ihracatındaki yükseliş ortalamasının üzerinde bir yükseliş farkını ortaya koyduğunu belirtti.

Sakarya'nın gelecek aylarda da aynı ivme ile yükselerek hedefler doğrultusunda ilerleyeceğine inandığını vurgulayan Kösemusul, şunları kaydetti:

"Bu başarıda emeği geçen iş dünyamızı tebrik ediyor, bu gurur verici tabloyu bize yaşattıkları için teşekkür ediyorum. Zor zamanda direnmeye ve üretmeye, ihracat rakamlarını daha da yüksek tutmak için gayretle çalışmaya devam edeceğiz. Biz iş dünyamıza inanıyor ve güveniyoruz. Sakarya'mız ihracat rakamları orta ve uzun vadede çok daha yüksek seviyelerde olacaktır."

Kocaeli Sanayi Odası (KSO) Başkanı Ayhan Zeytinoğlu da ağustos ayında 11 milyar 157 milyon dolar olarak gerçekleşen ihracatın geçen yıla göre yüzde 6,9 oranında arttığını hatırlattı.

FETÖ'nün darbe girişimi ve bayram tatilinin 9 gün olmasının Temmuz ihracatında düşüşe neden olduğuna dikkat çeken Zeytinoğlu, "Ağustos ayında ihracattaki toparlanmayı memnuniyetle görüyoruz. Arzumuz, aylık bazda ihracatımızın 13 milyar doların üstüne çıkmasıdır." ifadesini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.