Sakarya

TÜSODER'den Kurban Bayramı uyarıları

14:46 05 Eylül 2016
TÜSODER'den Kurban Bayramı uyarıları

Tüketici Sorunları Derneği (TÜSODER) Genel Başkanı Rıdvan Yıldız, yaklaşan Kurban Bayramı'nda tatile çıkmayı düşünen vatandaşları sahte acenteler ve yerine getirilmeyen vaatler konusunda uyardı.

Yıldız, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 9 günlük Kurban Bayramı tatilinde vatandaşların yerli turizme yöneleceğini ve sezon bitmeden turizm bölgelerinin hareketlilik yaşayacağını söyledi.

Darbe girişiminden sonra ülke ekonomisinin ve vatandaşların rahatlamasına vesile olacak bayramın daha iyi değerlendirilmesi için uyarılarda bulunan Yıldız, şunları kaydetti:

"Geçen ay kamu izinlerinin kalkmasıyla tüm planlarını Kurban Bayramı'na göre ayarlayan vatandaşlar erken rezervasyon yaparken sahte acentelerle ve tutulmayan vaatlerle kandırılıyor. Bu durumlara maruz kalmamak için tüketicilere acentelerini seçerken çok dikkatli olmalarını öneriyorum. Verilen boş vaatlere inanarak sadece bayram için kurulmuş olan acentelerin oyununa alet olmamak gerekir."

Yıldız, rezervasyon yapılırken dikkat edilmesi gerekenlere de dikkati çekerek, "Bu tür olumsuzluklarla uğraşmamak için reklam ilanında görülen bir yer ise onun saklanması, verilen sözlerin belgeli şekilde bulunması, verilen paraların faturaları gibi belgelerin saklanması gerekir. Tüketiciler huzurlu bir tatil için doğru ve bilinçli şekilde davranmalı, iyi bir planlamayla kaliteli seçimler yapmalıdır." dedi.

- Bayram alışverişlerinde dikkat edin

Bayramlarda sokaklarda sık karşılaşılan işportacı ve sokak satıcılarının artış gösterdiğini de işaret eden Yıldız, Kurban Bayramı'nın yaklaşmasını fırsat bilen dolandırıcılara karşı vatandaşların dikkatli olmasını istedi.

Yıldız, "Bayram dönemlerinde insanlar kısıtlı süreyi değerlendirmek isterken sahtecilikle karşı karşıya kalabiliyor. Kurban Bayramı'nda özellikle hastalıklı hayvanların kurban olarak satıldığı sıklıkla rastlanan bir durum. Bu şekilde hastalıklı bir hayvanı satın alan vatandaşlar ayıplı ürün dolayısıyla hak taleplerinde bulunabilirler. Yine vatandaşlar özellikle sahte para konusunda da tetikte olmalı." diye konuştu.

Kurban kesiminin uzmanlık gerektiren bir iş olduğunu anımsatan Yıldız, vatandaşlara, sağlık ve güvenlik için kurbanlarını kasaplara kestirmelerini önerdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.